Lampa STOP - oryginalna

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Czy ma ktos może informację gdzie i za ile mozna dostac oryginalna lampe stopu , dodatkowa (trzecią) montowana na tylnej półce? Nie interesują mnie zamienniki , bo w poprzednim samochodzie miałem zamontowana nieoryginalna i nie byłem z niej zadowolony. ewentualnie czy wie ktoś czy lampa do nexii jest taka sama? bo taka udało mi się znaleźć w internecie.
Szukałem w wyszukiwarce ale w tematach na forum było troche o dodatkowym stopie ale raczej nie o lampach oryginalnych.

ja i zalmed vel jarabbit mamy np takie lampki jest to oryginal do espero i kosztowal na kotsisa w wawie 43zl z tego co pamietam..i faktycznie moim zdaniem bije na glowe wszystkie diodowe badziewia z syfmarketu tylko dobrze jest miec do tego jeszcze przekazniczek w skrzynce w nogach kierowcy wtedy po prostu podpina sie do oryginalnego wtyku pod polka z tylu ..pasuje idealnie

Cytat:
2006-04-10 14:35:14, qbaj pisze:
ja i zalmed vel jarabbit mamy np takie lampki jest to oryginal do espero i kosztowal na kotsisa w wawie 43zl z tego co pamietam..i faktycznie moim zdaniem bije na glowe wszystkie diodowe badziewia z syfmarketu tylko dobrze jest miec do tego jeszcze przekazniczek w skrzynce w nogach kierowcy wtedy po prostu podpina sie do oryginalnego wtyku pod polka z tylu ..pasuje idealnie

Przekaźniczek już siedzi zamontowany. Nie wiem skąd , ale jak kupiłem samochód to juz tam był. Sprawdzałem to właśnie w weekend , bo pomyslałem , że warto załozyc taką lampkę. A nie wiecie czy sa jeszcze te lampki w tym sklepie , ewentualnie czy ktoś z was nie będzie w poblizu i nie mógłby kupic i przesłać? Jesli tak to prosiłbym informacje na priva , pokryje koszty (wpłace pieniądze na konto , ewentualnie zapłacę przy odbiorze na poczcie , ewentualnie inne propozycje - dostosuje się)

tam jest centralny magazyn daewoo wiec jesli gdziekolwiek maja to wlasnie tam..nic prostszego jak wejsc na autoparts.com.pl i wykonac telefon..najlepiej uprzednio znajac nr katalogowy ktorego ja nie pamietam ale jest w archiwum

Dokładniej to jest lampa 3 stopu nexia/espero.A przekaźnik (jeżeli masz właściwy) jest z 3 końcówkami i właśnie z nexii. Kosztuje 43 zł ( - 15% rabatu) i ma numer katalogowy (prawdopodobnie)96082777-A.
Tylko numerem się nie sugeruj,bo w którejś z siódemek jest błąd i po tym numerze nie mogli znaleźć (Quba pomylił się podając ten numerek, a ja już go nie prostowałem)

Cytat:
2006-04-10 16:13:29, JaRabbit pisze:
Dokładniej to jest lampa 3 stopu nexia/espero.A przekaźnik (jeżeli masz właściwy) jest z 3 końcówkami i właśnie z nexii. Kosztuje 43 zł ( - 15% rabatu) i ma numer katalogowy (prawdopodobnie)96082777-A. Tylko numerem się nie sugeruj,bo w którejś z siódemek jest błąd i po tym numerze nie mogli znaleźć (Quba pomylił się podając ten numerek, a ja już go nie prostowałem)

oj pomylil..to byl sabotaz..myslalem ze nie uda ci sie kupic i bede mial to tylko ja no ale coz..nie udalo sie anyway..lampka fajna..polecam jako jedynie sluszne rozwiazanie do esperaka

Cytat:
2006-04-10 16:13:29, JaRabbit pisze:
96082777-A.

96082577

dzieki za info. byłem w sklepie w Płocku i może uda im się ściągnąc taka lampke.

zobacz tu

Cytat:
2006-04-13 20:30:56, netpro pisze:
zobacz tu

no ale po pierwsze po co koledze polka ktora juz chyba ma..po drugie lampa na tej polce nawet nei lezala obok oryginalnej do espero

Tak wygląda oryginalna lampa stopu do espero z żarówką 27W. Jakoś żadnych dziurek tutaj nie widzę
]klik[/URL]

]klik[/URL]

Witam
Mam pytanie gdzie znajduje sie ten przekażnik od lampy stopu dodatkowej - oryginalnej.
Na dole obok lewej nogi kierowcy?
Jakie ma oznaczenie?

pozdrawiam
markus

Cytat:
2006-04-13 23:18:35, qbaj pisze:
no ale po pierwsze po co koledze polka ktora juz chyba ma..po drugie lampa na tej polce nawet nei lezala obok oryginalnej do espero

No raczej uzywanej nie chciałem i chiałem oryginał. Zamówiłem w Autoparts , wczoraj wysłana , powinna dojść dzisiaj , mam nadzieje. Chociaż ze wzgledu na świeta moze się przedłużyć.

Tutaj masz umiejscowienie przekaźnika.Nie jest to oryginał DU, tylko polski zamiennik-tylko 12 zł.Musi być z 3 końcówkami-a taki jest tylko jeden

]klik[/URL]

]klik[/URL]

Jedno zdjęcie warte 1000 słów

[ wiadomość edytowana przez: JaRabbit dnia 2006-04-14 10:10:56 ]

Dzieki za informacje

pozdrawiam
markus

No to lampa zainstalowana , świeci super. Przesyłka dotarła w piątek , kosz całości , tzn lampy wraz z przesylka 60,1zł , ale nie żałuje. Warto jednak zapłacić za taka oryginalną lampę. Montaz bez problemów , kostka na kablach pasuje bez problemu , ogolnie jstem bardzo zadowolony

Cytat:
2006-04-18 11:47:36, Buba030 pisze:
ogolnie jstem bardzo zadowolony

phi tez mi zaskoczenie sie wie kazdy kto ma porownanie lampa z cyfmarketu vs lampa oryginalna nie mialby watpliwosci

Cytat:
2006-04-18 12:06:27, qbaj pisze:
phi tez mi zaskoczenie sie wie kazdy kto ma porownanie lampa z cyfmarketu vs lampa oryginalna nie mialby watpliwosci

Tak jak pisałem na początku w poprzednim samochodzie miałem taka lampę dopasowywaną z syfmarketu i nie bardzo mi się to podobało. Jeździłem z taka bo szkoda było mi ją wywalić i kupic nastepną. No ale to było dawno. Teraz interesował mnie tylko oryginał i dopiąłem swego.

Cytat:
2006-04-18 13:48:13, Buba030 pisze:
i dopiąłem swego.

A to już ostatnie takie ludzie na forum jak Ty. Bo reszta, to raczej będzie się chwaliła co kupiła zamiast złomiaka.

Małe pytanko co do tej lampki, a raczej odnośnie PRZEKAŹNIKA, a mianowicie co to jest za przekażnik (gdzie coś takiego można kupić; ma to jakieś oznaczenia; itp itd) bo ja z elektryką mało mam wspólnego i słowo przekaźnik mało mi mówi, a zakładam że są różniste te pierdolniki