MotoNews.pl
3 Przeróbka tylnich lamp e36 (152332/0) - PT

Przeróbka tylnich lamp e36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Widzialem i to nie 1 juz raz jak swiatlo STOP w e36 pali sie od zewnetrznej strony, jest to dokladnie tylni przeciwmglowy, czyli zarowki 2 wloknowe odpowiadajace swiatlu mijania i mocniejszy przeciwmglowy odpawiadajacy stopowi, przeciwmglowy natomiast jest od wewnatrz , tam gdzie oryginalnie STOP, i tu mam pytanie czy mozna przemienic pozycje swiatla STOP i przeciwmglowego czy to zalezy od typu lampy??pzdr

jesli widziales to w oryginalnych lampach to ktos przerobil, jesli w tuningowych typu lexus czy a'la m3 to moglo tak byc oryginalne... ja mialem przez 2 tygodnie takie klary i tam wlasnie stop byl od zewnetrznej strony... jesli chcesz tak zrobic z oryginalnymi to musisz wyjac plytke na ktorej sa mocowane zarowki (wraz z lampa) znalesc po sciezkach plusy do stopu i p/mgielnego (masa wspolna), przeciac sciezki np pilka czy nozem, i przelutowac kabelkami na przemian... ciezko powiedziec, ale w praktyce latwo zrobic.

ps ja bym zostawil tak jak jest, bo to odroznia bete od innych wozow, z daleka widac ze to bmw a nie jakis koreanski schitt... to tak jak zaspawac nerki oczywiscie zartuje i jest to dopuszczalne, szkoda tylko ze 50% jak nie wiecej betek w krakowie ma spalona conajmniej jedna zarowke z tylu... lipnie to wyglada... a chlopaki zamiast spoilerow z biedronki raz na miesiac obeszli by auto dookola wieczorem i zobaczyli i wymienili spalone zarowki... :/

pozdr k1c

Chyba łatwiej przeciąć przewody albo wyjąć z kostki konektorki i zamienić miejscami ewentualnie zrób sobie żeby świeciły i stopy i dotychczasowe mgiełki .... potrzebne Ci będą 4 diody prostownicze 5A i trochę zabawy i w momencie wciaskania stopu świeci wszystko co czerwone w lampie robiłem tak w lexusie i kilku toyotach i nawet wygładało pozytywnie ... Sobie nie robię bo mi się podoba tak jak jest teraz ...
pozdrawiam ....

Polecam zakończyć zabawę z kabelkami i rozpocząć zbieranie na coś takiego...

Cytat:
2006-07-15 13:07:29, biernas126 pisze:

Mi sie nie podobaja , bylyby OK gdyby kierunek byl na gorze z cofaniem, i byl na LED. ogolnie gdyby byly jak oryginaly tylko ze LED to byloby super.

Cytat:
2006-07-15 13:07:29, biernas126 pisze:

Jak dla mnie lipa straszna.

gdybać sobie można ale faktem jest ze są najładniejsze z dostępnych na rynku

w kazdym razie biją na głowę głupkowate lexusy

Cytat:
2006-07-16 21:57:40, biernas126 pisze:
gdybać sobie można ale faktem jest ze są najładniejsze z dostępnych na rynku w kazdym razie biją na głowę głupkowate lexusy

No fakt lepsze od lexusow ale to rzecz gustu, mi sie nie podobaja jako calosc moze jakby byloby zrobione na wzor oryginalow to graloby a to jest jak jest.