| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
AndrzejMT LOB NET MEMBER Omega A Radom | 2006-07-15 00:58:38 ..Jak tylko kupiłem ome, założyłem alarm wiec sterowanie centralnego odbywa sie zazwyczaj z pilota. Ale dzis - zamykam auto z pilota, a zamki sie zamykaja po czym od razu otwieraja! I tak na przemian - zamykaja otwieraja za kazdym razem kiedy uzbrajam alarm. Wiec zdjołem wszystkie boczki i po kolei sprawdzałem silownik za siłownikiem, kostka za kosta itd.. Co dziwne - odłaczyłem alarm i kiedy siedze w srodku i zamykam recznie central - znow ten dziwny objaw - wciskam a on zamyka i po sekundzie spowrotem otwiera.. Dalej.. Zamykam kluczykiem - jak przytrzymam dluzej - to zamknie i tak zostaje - ale gdy zamkne i od razu puszczam kluczyk to znow otwiera zamki.. sprawdziłem te mikrowlaczniki przy klamkach i jest ok.
..W kazdym badz razie, sprawdziłem wszystko, siedziałem nad tym ponad 7h i efekty mizerne Centralka alarmowa ok, silowniki ok - wiec co?
..Dlaczego na 10 uzbrojen - 2 razy uzbroi i zamknie lux, a 9 uzbroi - zamknie i po sekundzie otwiera.. ..Podsumowujac: spadl obfity deszcz - uzbrajam alarm - zamki sie zamykaja i po sekundzie otwieraja.. Odlaczam alaram całkowicie - wsiadam do srodka i recznie zamykam ryglem ktory sie chowa a po chwili wyskakuje, jak cała reszta zreszta
..Zamykam z zew. kluczykiem - raz wyskocza a raz nie.. ..o co tu chodzi? gdzie zajrzeć? Bo juz mnie krew zalewa
[ wiadomość edytowana przez: AndrzejMT dnia 2006-07-15 01:24:58 ] |
AndrzejMT LOB NET MEMBER Omega A Radom | 2006-07-16 02:08:28 ..Nie myslcie ze zalozylem ten temat uprzednio nie czytajac tego co zostało napisane wczesniej - opcja SZUKAJ ..
..W kazdym badz razie - rozebrałem dzis wszystko co sie tylko dało odnosnie centralnego - WD40 za przewodnika oraz smar - sprawdzona caaała instalacja, wszystkie siłowniki przekonserwowane, przewody odizolowane i zabezpieczone przed wilgocia - i efekt koncowy - działa jak tralala
Wniosek - lepiej za wczasu zaleczyc bolaczki niz sie stresować
..A przy okazji wszelkie ruchome czesci ktore po drodze napotakłem zostały dokładnie wsparte mascia smarujaca a wiec nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo ![]() |
pioczel OMEGA A C20NE Zabrze | 2006-07-16 13:46:31 najlepiej nie mieć centralnego |
profil-usunięty | 2006-07-16 13:55:04
A to dlaczego? Bo może się zepsuć? Idąc tym tokiem rozumowania najlepiej nie mieć samochodu bo też może się zepsuć? Dziwne masz podejście |
krisker Warszawa | 2006-07-16 13:55:27
Pozwolę się nie zgodzić |
AndrzejMT LOB NET MEMBER Omega A Radom | 2006-07-16 22:53:35 ..Tez sie nie zgodze
..Mozna i trzeba miec wszystko co by było wygodniej i jak przystało na omegi troche glupio by wygladało gdyby nic by nie bylo przy czym mozna by sie troche powkurzać
..Generalnie zacytuje >> "Miłoś Ci Wszystko Wybaczy" - tak zawsze mowie ojcu jak komentuje glupio co kolwiek by sie nie działo czy działało jak nalezy
..I tak jak napisane wyżej - satysfakcja gwarantowana ![]() |
pioczel OMEGA A C20NE Zabrze | 2006-07-17 11:08:48
jak nie mam to tak napisałem bo co mi pozostało |