| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Browarny OmegaA2,0/OmegaB2,5TD Katowice/Mysłowice | 2006-07-12 14:06:55 Od wczoraj całkowice padł mi wentylator nawiewu. Zero reakcji. Przedtem nie było żadnych niepokojacych objawów typu zacieranie, nie wchodzenie na obroty itd.
Po zrzuceniu osłony nad nogami pasażera i nadmuchu posprawdzałem (trochę na oslep) wtyki i przewody, wygląda że są ok. Wieczorkiem zrzucę schowek i zobaczę dokładnie. Czy są jakieś punkty "newralgiczne" od których mogę zacząć? Jakie czujniki albo cuś? PS klimatronic działa ok, bezpeiczniki w całości PSS dwie godziny grzebię wyszukiwarką i nic nie znalazłem, żeby nie było, na łatwiznę nie idę... PSSS wczoraj bryką jeździła żona. Wziąłem na męki, nadal nie przyznaje się jak to zepsuła |
Hohlick DEADSOUL Opel Omega B Mrągowo | 2006-07-14 18:24:56 polecam łatwiznę
elektryka |
Cezik Opel omega 2.0 Kombi Opole | 2006-07-14 19:55:28 Jest elektroniczny hybrydowy włącznik dmuchawy i on czesto pada i od niego zacznij, poszukaj w archiwum. napisalbym ci wiecej ale padla mi klawiatura i korzystam z ekranowej i szlag mnie trafia jak mam cos napisac... |
Cezik Opel omega 2.0 Kombi Opole | 2006-07-14 20:00:37 zobacz tez tu
http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=6551&c=0&hq=klimatronik&f=9 |
Browarny OmegaA2,0/OmegaB2,5TD Katowice/Mysłowice | 2006-07-14 20:53:50 Po wyjęciu i włożeniu na powrót takiego metalowego ustrojstwa w kanale nawiewu (wygląda jak przerośnięty radiator z dwoma wtykami ) śmigiełko odpaliło i nawiew nadzia. Cuda panie cuda... |
Cezik Opel omega 2.0 Kombi Opole | 2006-07-15 23:09:42 Prawdopodobnie nadtopiły ci się już wtyczki w tym włączniku i co jakiś czas ci będzie padać (jak u mnie) pomogło dopiero obcięcie nadtopionych koncówek i zainstalowanie nowych. |
WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2006-07-17 10:22:46 to jak juz wyciągnąłes wentylator to trzeba było szczotki wymienic one tez przy dużych przebiegach aut sie wycieraja a wymiana jest prosta i koszt szczotek to 24 zł wiec chyba przy jednym rozłozeni nie wiele.
pozdr |
Browarny OmegaA2,0/OmegaB2,5TD Katowice/Mysłowice | 2006-07-17 13:55:58 Wentylatora nie wyjmowałem więc do szczotek nie było dostępu.
Za to od wczoraj zaczyna czasem wpadać w wibracje łożysko prawego wentylatora przy chłodnicy klimy. Oj dostaje klima po dupie w te upały dostaje... |