Superoes kielce - sobota

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
W końcu znalazłem chwilę, żeby dorzucić trochę informacji o Super OESie.

Jest to kolejna punktowana do cyklu Kryteriów Toru "Kielce" eliminacja. Mam nadzieję, że przyciągnie tym samym wielu chętnych do wczucia się w sportowy klimacik na naszym torze. Jak napisał już Tomek w poprzednim poście startujemy z Biurem Zawodów od godz. 8 w sobotę. Start pierwszego zawodnika ok. 10.30. Jeżeli czas na to pozwoli znowu zrobimy czwarty przejazd "for fun", bez wliczania w klasyfikację. Trasa będzie szybka i wymagająca technicznie, a czas jej przejazdu powinien oscylować w granicach 2,5 - 3 min.

Schemat próby:

Zapowiedział się na nasze zawody Gość specjalny, który poza klasyfikacją zamierza wystartować fantastycznym zabytkiem, Austinem Healey z początku lat 60-tych. Myślę, że nawet będzie szansa na co-drive w tym wspaniałym autku. Dla nie zaznajomionych z tematem oldtimerów fotka Healey'a:

www.thecars.republika.pl/galeriatrack/HPIM4593.JPG.html

Wprowadziliśmy pewną nowość, a mianowicie stworzyliśmy dodatkową klasę aut RWD. Zawodnicy startujący w tej klasie będą klasyfikowani normalnie w klasach zależnych od pojemności silnika, a dodatkowo zostaną sklasyfikowani w grupie aut napędzanych na tylną oś. Mam nadzieję, że przyciągnie to na naszą imprezę prawdziwe auta z klasycznym napędem i będziemy mogli obejrzeć popisową jazdę bokami. Zapraszam serdecznie do wspólnej zabawy.

Z powodu przejściowych problemów z działaniem i aktualizacją strony superoes.pl wszelkie szczegóły będą zamieszczane na stonie

www.automobilklub.kielce.pl.
5.2. Samochody dopuszczone do udziału zostaną podzielone na klasy:
1 klasa – do 1000 ccm
2 klasa – od 1001 do 1300 ccm
3 klasa - powyżej 1301 do 1600 ccm
4 klasa - powyżej 1601 do 2000 ccm
5 klasa - powyżej 2000 ccm.
5.3. Samochody posiadające turbodoładowanie zostaną dopuszczone do startu w klasie pojemnościowej wynikającej z pomnożenia nominalnej pojemności silnika przez współczynnik 1,7 dla silników benzynowych i 1,5 dla silników diesla.

Wyjeżdżamy o 7 rano ze stalowej woli wpisowe 80 zł.

[ wiadomość edytowana przez: CZUCZU dnia 2006-07-11 00:24:25 ]

Impreza sympatyczna. Myślałem żeby się wybrać ale nie wiem czy jest sens jechać 200km żeby się dupowozem pobujać . Jak będę miał nowe sprężyny to pewnie pojadę.

eee tam.
Fajnie bedzie w naszej klasie ejdzie cały klub mini morrisa

Było super.
Vitek nie pojechał bo robił brame a z rzeszowa chłopaki rozwalili chłodnice i nie pojechali.
Razem z macą wystartowalismy ccem w sumie 4 razy.
Dwa razy sam dwa razy z pilotem.
Najlepszy czas - 4 ty niewliczony w czas zawodów coś 3,04 - dwa razy 3,11 i raz 3,27 - 1sza jazda po torze.
Było rewelacyjnie około 70 załóg w tym kilka subarynek i mitsu evo - było co pooglądać.
w naszej klasie prawdopodobnie pojechały 2 mini a w klasie drugiej było z 6 9 mini 1,3.
ogólnie pełen profesionalism maluch który nam dokopał w klasie jechał na slickach - przednia szyba ze szkła reszta 1 mm pleksa zamocowana na nity i zawias ustawiony torowo. - i jechał bez wydechu .. Czasy krecił rewelacyjne.
Mielismy albo 3cie albo 5te msce w klasie zaleznie jak było z tymi dwoma mini.
Naprawdę super impreza

Gratulacje. Może następnym razem jak zmodyfikuje samochód to też się wybiorę. Zapodaj jakieś fotki jak masz. Ciekawy jestem czy można było tam złapać taryfę ?

Jak na pierwszy raz to calkiem niezle, jestes czwarty w generalce
WYNIKI

Taaa od konca,
Btw nie czaje zbytnio skad sie w naszej klasie wzieły corsy ..
ni cholery to nie były 1,0 samo to ze w klasie było 7 aut a wyszło ze jest 9.

kupiłem dzisiaj nowe oponki i czekam na kolejną eliminacje.
Trzeba wzmocnic ciutke silnik i dociążyć tył.