FELGI Alu pasujące na seryjną piastę!!!!!!!!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
O tym na forum pisane było juz bardzo bardzo wiele. Ja jednak stawiam sprawę jasno i dokładnie- proszę wszystkich forumowiczów o zamieszczenie informacji jakie felgi alumieniowe załozyli do swoich fiatów 126p na seryjną piastę tzn bez zadnych przeróbek w stylu montaż tarcz hamulcowych itp. Jaki rozmiar powinna mieć taka felga zeby za bardzo nie wystawała za nadkole, jaka szerokość, wysokość opony, jakie et felgi? wszystkich mogących sie wypowiedzieć proszę o posty, a administratorów proszę aby nie zamykali tematu bo znów sie niczego nie dowiem

Pozdr

ats 6J, et27, ats 6J, et30, felgi ruskie 5J, et 29,
miałem podobny problem, chciałem takie felgi żeby nie wystawały zbytnio za nadkola bez zadnych kombinacji ale dodam że ats-y mają 4x100 a fiat 4x98, zmiesciłem ats6J, et27, ale trzeba stoczyć piasty przenie o jakiś 1mm na średnicy, ruskie pasują bez przeróbek, rozstaw śrób 4x98, pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: Mariusz079 dnia 2006-07-16 19:19:15 ]

Rekiny 5 i 5,5", ATS CUP 5,5".

CD10, CD57.

Do fiata przeznaczone sa felgi o rozmiarze srub 4x98, wiec prosz enie pisac, ze 4x100 pasuja.
To tak jakby powiedziec, ze chodzi sie normalnie, a majac noge w gipsie tez mozna chodzic. Owszem tak - jakos chodzic. Ale napewno nie normalnie.

Ani Rekiny, ani ATS Classic, ani nawet Ruski nie wchodzą na piastę maluchową bez przeróbek bo wszystkie wymagają dopasowania otworu centrującego
Poza tym rekin 5,5 ET 18 wystaje z przodu jeśli masz błotniki starego typu.

Bez dłubania możesz wsadzać fele przeznaczone np. do Poloneza (było kilka wzorów 6 i 5 ramiennych, mają zdaje się ET 29 więc nie powinny wystawać), CC ( sportasiowe, brzydkie - nie polecam) lub SC.

Cytat:
2006-07-17 10:04:50, Max_psg pisze:
CC ( sportasiowe, brzydkie - nie polecam)

jakie brzydkie sa zajebiste tylko 3ba to zobaczyc

Cytat:
2006-07-17 10:04:50, Max_psg pisze:
Ani Rekiny, ani ATS Classic, ani nawet Ruski nie wchodzą na piastę maluchową bez przeróbek bo wszystkie wymagają dopasowania otworu centrującego Poza tym rekin 5,5 ET 18 wystaje z przodu jeśli masz błotniki starego typu. Bez dłubania możesz wsadzać fele przeznaczone np. do Poloneza (było kilka wzorów 6 i 5 ramiennych, mają zdaje się ET 29 więc nie powinny wystawać), CC ( sportasiowe, brzydkie - nie polecam) lub SC.

Czyli od CC albo SC pasuja bankowo - to dobrze wiedzieć, ale czy na przodzie po ich zamontowaniu nie będzie zadnych problemów ze skręcaniem prowadzeniem itp.??

Sama felga nie powinna nigdzie obcierać. Tam najwięcej zależy od opony - 135/70 mieści się bez problemu, wyższe/szersze, to zależy od auta, czy był robiony przód, czy jest gleba itp.