MotoNews.pl

Immobilizer nie gaśnie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich! (po raz pierwszy )
Ostatnio z moją OmegąB zdarzyło się coś dziwnego... Po zamknięciu zamków pilotem dioda immobilizera nie mignęła i nie zgasła jak zawsze ale zapaliła się i świeciła cały czas.. sprawdzałem wszystkie zamki, zamknięcia, otwierałem i zamykałem samochodzik na różne sposoby (pilot, kluczyk), otwierałem kluczykiem i próbowałem odpalić symulując włamanie, otwierałem go normalnie i odpalałem... a ta dioda i tak zawzięcie świeciła po zamknięciu. Świecić powinna sie na stałe chyba tylko przy otwarciu drzwi z kluczyka, czyż nie?(włamanie) Autko stało sobie tak całą noc z palącą sie diodą, rano go otworzyłem, zgasła, zamknąłem, mignęła i zgasła... czyli wszystko niby wróciło do normy ale wciąż nie daje mi spokoju fakt czemu tak sie działo.. Możliwe żeby immo coś sie skopał?

Pozdrawiam

Edit: Dodam jeszcze że mam Omege z 94r. z centralnym na pilota (przy czym pilot jest wbudowany w kluczyk)

[ wiadomość edytowana przez: lukaszm_87 dnia 2006-08-18 23:17:31 ]

[ wiadomość edytowana przez: lukaszm_87 dnia 2006-08-19 23:57:49 ]

Nie no... nie wierze że nikt nie ma chociaż cienia pomysłu dlaczego kontrolka immo może nie gasnąć po zamknięciu auta...

temat UP!

z ciekawości - czy Twoja to kombi ?? - a jeżeli teraz gaśnie normalne to nie przejmuj się bo też miałem coś podobnego ale nie pamiętam jak to zrobiłem (jakaś przypadkowa kombinacja naciskania pilota) co prawdopodobnie powoduje zabezpieczenie które ustępuje po jakimś czasie - tak myślę ....pozdrawiam Jerzy