Piszczy sygnalizator dzwi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w opisie, jak zamkne drzwi z zapale swiatla to piszczy mi sygnalizator, ale tak jak np lampka w podsufitowce z opoznieniem, jak przejade po jakiejs wiekszej dzuze to znowu sie zalacz, co to moze byc ?? lampka w podsufitowce dziala normalnie, zamkne dzwi wygasza sie otworze zaswieci sie, czy wina jest ten brzecze czy co ??

prawdopodobnie pada ci włącznik który jest zamontowany w nadwoziu auta od strony kierowcy - odtwórz drzwi włącz światła i spróbuj poruszać tym włącznikiem w ten sposób sprawdzisz jego działanie

o ile dobrze pamietam to on jest bialy dokladnie po lewej stronie kierownicy

Cytat:
2006-07-18 12:46:28, Adus20 pisze:
o ile dobrze pamietam to on jest bialy dokladnie po lewej stronie kierownicy

Kolor chyba mało ważny bo ja mam czarny ważne że jest przykręcony śrubką i można go wyciągnąć jakby co ale tak jak kolega pisze otwórz drzwi wciśnij go tak jak to robią dzrwi i poruszaj na wszystkie strony, może faktycznie coś nie styka.

w drzwiach masz włącznik (przy zamkniętych drzwiach rożlącza masę), który daje sygnał do brzęczyka i lampki. Jeśli dzieje się to i z lampką i brzęczykiem to wina tego włącznika, jeśli tylko z brzęczykiem to wina samego brzęczyka (biały przekaźnik). Najprościej wykręć go (w słupku przednim nad złączką drzwiową na jeden wkręt krzyżakowy) i zobacz.

i tez tak zrobie