| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
rogacek ŁADZIARZ VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2004-02-14 21:02:08 weź miernik i zobacz czy central sterowany jest z alarmu masą czy napięciem. |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-02-14 21:21:37 niejestem w 100% pewiwn ale ten czrny to chyba jest jako sterownik na siłowniki (jako plus) ale niedam głowy robiłem to w zeszłym roku ale chyba tak to jest . dla pewności jak niemasz miernika sprawdz (probówką ) powinno działać jak uruchomisz alarm Daj znać czy działa |
dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2004-02-15 00:26:27 jeśli ci centralny sam działa to się nie ma co go czepiać tylko popracować nad alarmem przede wszystkim weź kontrolkę , jeden koniec do "+" a drugi do przewodu sterowania centralnym z alarmu i jak wciśniesz pilota na włączenie alarmu to na ok 2sec. powinna się zapalić kontrolka na zamykaniu i podobnie przy odwieraniu jeśli nie będzie się świecić możesz spróbować podłączyć kontrolkę na "-" i sprawdzisz czy przypadkiem alarm nie daje "+" na sterowanie centralnego , jeśli się kontrolka nie zapali w obydwu przypadkach to znaczy że jest uwalony alarm lub ma jeszcze jeden kabelek do podłączenia którym można wybrać sobie polaryzacje sterowania a do tego przydałaby się instrukcja montażu alarmu i tam na schemaciku będzie to rozrysowane |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2004-02-15 17:55:00 Franc,z tego wniosek,ze lepiej było zlecic to fachowcom,a tak kilka dni w plecy,spalony master,rozbebeszony samochód.
Słyszałem juz od kilku osób,ze w tylnych drzwiach cięzko zamontowac siłowniki,musza byc idelanie poziomo,zeby dobrze działały maniek 6210,ma u siebie.jak tapicerka jest zdjęta,siłowniki działają lux,jak załozy,to sie zacinają.narazi mówi,ze mu sie nie chce tego robic,bo za zimno,ale potem będzie kombinował pzdr |
dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2004-02-16 01:04:08 nie zniechęcaj się tak szybko to w sumie nie jest takie trudne co do siłowników tylnych drzwi to jak znajdę chwilkę to rozbiore boczki i zrobie fotki żebyś miał jakiś punkt zaczepienia i napewno się uda u mnie tam działa i aż tak ogromnych problemów z założeniem nie miałem, najgorsze było przeciągnięcie kabla bo w tylnych nie ma przewidzianych otworów w słupkach i drzwiach, osobiście wierciłem |
maxfreitag SYMPATYCZNY GOŚĆ LADA 2107 Gdynia | 2004-02-16 19:40:21 a ja glupi choc jestem noga SAM
planowalem zalozyc podobny system no tak zeby sie czegos nauczyc ale widze ze to moze byc DROGA zabawa no chyba ze do tej pory FRANC wszystko opanuje do perfekcji |
Bastek-Krakow SYMPATYCZNY GOŚĆ Samara Kraków | 2004-02-16 22:40:54 Bo to się nie ma co chrzanić tylko kupić alarmik z centralką do zamka |
dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2004-02-18 00:15:47 jest to dobre rozwiązanie i chyba najlepsze w twoim przypadku ale ma jeden mankanent jak będziesz chciał włączyć alarm bez czyjników dodatkowych (napewno jest taka opcja na wypadek zostawienia psa czy teściowej w samochodzie) to już centralny się nie zamknie i wtedy trzeba użyć kluczyka |
dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2004-02-18 00:17:28 ale gratulacje mówiłem że nie jest to takie trudne i z tylnymi sobie poradzisz może pod koniec tygodnia wyślę ci fotki jak to u siebie rozwiązałem |
dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2004-02-19 00:09:31 o to mnie chodziło że trzeba pamiętać w takim przypadku o kluczyku a po jakimś czasie używania zapomina sie o jego istnieniu przynajmniej do otwierania dzwi no i jeszcze dobrze jest zeby ten kluczyk działał jak powinien bo u mnie to już nie zdaje egzaminu można nik krecić do woli nawet dookoła bo mam zdjęte cięna także jak by mnie padł pilot, akumulator, alarm czy sam centralny to będzie stanowiło to niesamowity problem w dostani się do auta. Ale odpukać już ze dwa lata tak mam i nie miałem potrzeby np. wybicia szyby działa jak należy |
Michal_Krakow SYMPATYCZNY GOŚĆ Lda 21072 Kraków | 2004-02-20 00:08:37 ja o zdjeciu ciegien myslalem i wykminilem ze zime przejerzdze i dopiero zdejme jak cieplutko bedzie !!!
I dobrze zrobilem bo spalilem alarm i teraz ani alarm ani zamek niedziabie Pa pa |
dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2004-02-21 23:17:37 Franc jezeli chcesz obejżeć sposób zamątowania siłownika w tylnych dzwiach jaki zastosowałem to wejdź sobie na ftp w katalog Dokumenty/dobry i tam znajdziesz dwa zdjęcia.
Jeżeli ktoś mi wytłumaczy krok po kroku jak się wkleja zdjęcia to to może i zrobie a narazie mnie to za żadne skarby nie wychodzi |