Uciekajacy plyn ze wspomagania:(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam taki problem od pewnego czasu zauwazylem ze po krotkim postoju w miejscu gdzie stalem pojawialy sie ciemne plamy.Na poczatku myslalem ze mi olej cieknie ze skrzyni.Mialem takze dziwne uczucie na kierownicy tak jakby mrowienie i wyraznie skrzypienie tak jakby wspomaganie kierownicy zaczelo szwankowac.Podjechalem do warsztatu i mechanik stwierdzil ze to przez zimmering sa plamy,jednoczesnie uzupelnil plyn we wspomaganiu ale niestety to tez nie pomoglo plyn ze wspomagania nadal wycieka i znow problem z ciezko pracujaca kierownica wrocil.Podobno listwa kierownicza lub przekladnia jest do wymiany.Mam takie pytanie czy mozna takie cos regenerowac bo cos mi sie obilo o uszy.Licze na wasza pomoc .Pozdrawiam-Artur Zaznaczam ze chodzi o BMW e36 coupe 325i

Można próbować regenerować zestawem zimeringów i uszczelniaczy ale ponoć jak raz zacznie cieknąć to zawsze będzie ciekło.

Tak ma mój nos to raczej odradzam regeneracje samemu. W intercars oddajesz starą przekładnię i możesz kupić taniej nową regenerowaną (z gwarancją bezpieczeństwa) pozdro

ja regenerowalem miesiac temu przekladnie. kompletny zestaw uszczelniaczy i zawór TipTronic wylączający wspomaganie wraz ze wzrostem prędkości, z robocizną zaplacilem 450 zl. Trwalo to jeden dzień, od 8 do 17 godz. mam gwarancję 6 miesiecy i narazie jest ok. nic nie cieknie i chodzi leciutko.
Podobnie jak Jarek odradzam regeneracje samemu bo np. po zabrudzeniu tulejek teflonowych olejem wszysko znowu jest do wymiany a pozatym przed zalożeniem do auta trzeba sprwdzić szczelność pod ciśnieniem.
Pozdrawiam

Regenerowałem moja kolumne wspomagania z pomoca Hz10 i juz kilka miesiecy bojam sie bez problemu.zero wyciekow i ubytkow oleju i wspomaganie jest takie jakie ma byc, podaje adres firmy-www.przekladniekierownicze.pl/ specjalizujacej sie w regeneracjach koszt niewielki, regeneruja w ciagu dnia wymieniajac wszystkie niezbedna elementy na nowe,dogadaj sie tylko by wyslali ci ja spowrotem zwykla paczka bo wysylaja jakas droga i jest to spora czesc kosztow.powodzenia!

Dziekuje za rady na pewno skorzystam mam jednak jeszcze takie pytanko...co moglo byc przyczyna owego defektu?Czy to wina naszych polskich drog?

Cytat:
2006-07-14 02:21:16, Makavelli1 pisze:
Dziekuje za rady na pewno skorzystam mam jednak jeszcze takie pytanko...co moglo byc przyczyna owego defektu?Czy to wina naszych polskich drog?

to wina nidbalstwa użytkownika a konkretnie chodzi o osłony maglownicy

Witam,
nie wiem jak duże masz ubytki, ale słyszałem o płynach do układu wspomagania, które równocześnie uszczelniają... może spróbujesz
Pozdrawiam

Jednocześnie to one zapychają pompę wspomagania i później trzeba robić magiel i pompę

No wlasnie ani tak ani siak najlepiej trzeba bedzie kupic uzywke ale nie regenerowana moze ma ktos na zbyciu

..koszt uzywki to bedzie minimun 250zl,regeneracj 350 plus gwarancja na rok.Z uzywki poleci tak czy siak gdyz ma stare bebechy,pogłowkuj i oszczedzaj!

Z regenerowanej też poleci i to całkiem szybko. Ja szukałbym używki w bdb stanie.
Pozdrawiam

Cytat:
2006-07-19 23:16:31, biem pisze:
Z regenerowanej też poleci i to całkiem szybko. Ja szukałbym używki w bdb stanie. Pozdrawiam

nie poleci nie poleci jak by tak było to by nie dawali gwarancji na rok bo w rok to można 100tyś km zrobić pozatym ta firma ma renome i widziałem ich robote na własne oczy i jak dla mnie wygląda że bedzie hulać przez długie lata lub jak kto woli do następnej pękniętej manszety