Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
vikens Opel OMEGA Caravan Goleniów | 2005-06-21 12:53:13 no tak ![]() Pzdr |
Arco Omega BFL 2,5 DTI Rumia / Gdynia | 2005-06-21 14:15:20 A to nie jest przypadkiem komunikat o światłach STOPu? |
vikens Opel OMEGA Caravan Goleniów | 2005-06-21 14:23:02 nie bo stop troszke inaczej dziala swiecilo sie check naciskam stop i gasnie a po 20 sekundach pojawial sie komunikat o swiatlach pozycyjnych no ale sprawdze bo juz zwatpilem wiem ze cos tam Rücklicht ![]() ![]() |
![]() Res best memory O-ka | 2005-06-21 14:28:10 zapewne przepalona jest "druga" żarówka pozycyjna z tyłu, albo ma przerwane włókno i raz świeci raz nie.
"druga" - z tyłu są po 2 żarówki pozycyjne na stronę !!!!!!!!!! BYŁO WAŁKOWANE NA FORUM !!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() |
![]() DarekOmesia Passat Opoczno | 2005-06-21 14:36:21 jak najbardziej było wałkowane "RES" ma racje miałem ten sam problem co "vikens" i przyczyny trzeba szukać
pozdrawiam |
vikens Opel OMEGA Caravan Goleniów | 2005-06-21 14:54:55 dobra sprawdzilem komunikat abblendl Rucklicht posprawdzalem wszystkie zaroweczki pozapalalem wszystkie mozliwe swiatla sa ok. moze jest jeszcze jakas zarowka o ktorej nie wiem ![]() sprawdzielm : swiatla stop tylne pozycyjne, oczywiscie maja po dwa wlokna jedno lewe to przeciw mgielne swiatlo cofania podswietlenie tablicy rejestracyjnej przednie pozycyjne oraz podswietlanie deski wszystko swieci no i wewnetrze podswietlnie tez swieci ![]() wszystkie zarowki zostaly wymienione na nowe raczej na te same nigdzie nie moglem znalezc rozpiski jakie powinny byc moze poprzedni wlasciciel cos zamienil mialem watpliwosci do podswietlenia rejestracji jest 5 W Jak z tylu sa dwie pozycyjne ? w ktorym miejscu ?? ja mam 4 zarowki w lampie patrzac od gory. STOP, kierunek, cofania, no i pozycyjna wraz z przeciwmgielna. niech mnie ktos oswieci [ wiadomość edytowana przez: vikens dnia 2005-06-21 14:58:10 ] |
![]() gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2005-06-25 07:21:22 Miałem podobny myk w swoim i kwestia była tego typu, że żarówka dogorywała już powoli (nadchodził na nią czas) wymiana i po zawodach. |
![]() Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2005-06-25 09:39:59
|
![]() Nixon DEADSOUL Caravan MV6 Warszawa | 2005-06-25 12:03:10
Eeee. no bez jaj, nie w karawanie! Z tego co pisze, może wynikać że ma spaprany układ check control. pozdr, Robert |
![]() Res best memory O-ka | 2005-06-25 14:05:08 faktycznie to caravan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Szeszel Rzeszów | 2007-02-20 16:48:01 Odświeże trochę temat,
Czy oryginalny hak (a szczególnie wiazka) ma jakiś wpływ na pojawianie się komunikatu: Abblendlicht. Rücklicht. U mnie też, się pojawia ten komunikat, żarówki świecą, ale tak własnie się zastanawiam czy może to mieć jakiś wpływ. Pozdrawiam |
![]() BartekMV6 OMEGA A 2.0 & B(FL) ... Głogów | 2007-02-20 16:56:24 moze masz slaba mase w tylnej lampie u mnie byla troche poluzniona sruba z "oczkiem" masowym i tak sie dzialo...zproboj tez oczyscic styki na wtyczce do oprawki w lampie moze to pomoze...u mnie pomoglo.. ![]() |
![]() Grande Kluska Wawa/Eudezet | 2007-02-21 09:16:22 Szeszel - możesz jeszcze zerknąć na dwuwłókonwe żarówki po wew. stronie tylnych świateł. O mnie padła ta cholera, komunikat wywaliło a wyglądało jakby wszystkie światła były. |
![]() mt-01 opel omega b zamość | 2008-09-13 20:42:56 Witam!
Dzieją się straszne rzeczy od pewnego czasu z moim autem,,, (2.0 16V 96r) Mianowicie, jakiś czas temu trąbka paliła mi bezpiecznik, wyciągnąłem wtyczki, przeczyściłem i było ok. Wczoraj zapalił się komunikat o spalonej żarówce. Nie świecił lewy stop. Zmiana żarówki i nic. Prąd nie dochodzi. W trakcie sprawdzania bezpieczników doszedłem, że spalony jest od trąbki, wymiana i co... i tragedia... ŚWIECI STOP po lewej stronie i to cały czas (trąbka też działa). Jako, że miałem długą drogę przed sobą zrobiłem prowizorkę. Odciąłem kabel od lewego stopu i połączyłem go z prawym stopem. Tym sposobem działa. Pytania: 1 - Co się mogło stać i jak można do tego dojść? 2 - Czy w razie czego mogę zostawić moją prowizorkę? 3 - Czy da się skasować komunikat komputera o spalonej żarówce? (wyświetla mi się cały po odcięciu kabla). Pozdrawiam! mt-01 |
![]() mt-01 opel omega b zamość | 2008-09-20 09:15:18 Czy nikt nie jest w stanie odpowiedzieć mi na moje pytanie..... ![]() |