Rada

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chcialem sie poradzic odnosnie ustawiania centralki bingo s.juz sporo o tym poczytalem,z laptopem w aucie pojezdzilem a nadal pali za duzo i chcialem jeszcze zapytac rade. na wstepie powiem tak: benzyna pali 8 wiec gaz niech pali 10 max 11,pali ok 13. i teraz co nastepuje: zrobilem nauke to mi ustawil wartosc PWA przy spokojnej jezdzie na 124 przy pałowaniu fury na 109 wiec dalem 115 bo po srodku do tego tryb jazdy sportowy.jak tą samą nauke daje stojac na parkingu to mi ustawia PWA po 140 -160.ale chyba nie ustawiamy pod prace auta na parkingu jesli chodzi o punkty otwarcia i zamkniecia to na wolnych mam +10 -10 ana wysokich +20 i -20 i co jeszcze zrobic zeby mniej palil?

Masz źle ustawiony parownik, albo zły mikser.

[ wiadomość edytowana przez: Kamil_H dnia 2006-10-27 11:35:42 ]

Moze to zabrzmi tak trywialnie ,ale masz czyste filtry gazu i powietrza ? Sprawny reduktor ? Jak mikser jest za mały ,lub za duży to tez będzie więcej palił. Musi byc optymalny.

[ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2006-10-27 11:47:39 ]

wyłącz jazde sportową
ja tez tak miałem,przełączyłem na normalną, osiągi się nie pogorszyły,spalanie mniejsze o 1.5-2 litry.

Primo instalacja jest nowa ma 4 tyg.sadze ze dobrali wszystko dobrze. a stwierdzenie ze mam zle ustawiony parownik nic mi nie mowi.ja nie mam regulacji miksera mam tylko srube w reduktorze. ale wskazania programu wydaja sie byc niezle. na jakiej zasadzie ustawia sie wartosc PWA i reszte + i - od tej wartosci??

Właściwie jest bez różnicy czy zrobisz naukę na postoju czy w trakcie jazdy. PWA przy dobrze dobranym mikserze/wyregulowanym parowniku powinno być właściwie takie samo +/-10.