Opadające drzwi - Samara

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich!!!Mam problem, w mojej 3-drzwiowej samarze z wiekiem opadły przednie drzwi tak bardzo ze jak je zamykam musze je podnosic z jakis 1 cm!!!Mam zamiar wymienic sworznie, które prawdopodobnie wyrobily sie w zawiasach mocujacych drzwi, ale do końca nie jestem pewnie czy to jest dobra droga do rozwiazania problemu...Czy ktos spotkał sie z podobnym problemem???Czy ktoś sam to może naprawiał???
pozdrawiam gorąco!!!!

[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2005-05-14 19:14:33 ]
[ powód edycji: literowka w tytule ]

Bardzo prawdopodobne że urwał ci się zawias. Miałem to samo. Ale to jest do zrobienia - każdy blacharz Ci to pospawa.
Andrzej

Popuść zawiasy przy słupkacz a następnie lekko podnieś drzwi
a następnie dokręć zawias.

Z tego co wiem to tak jak piszesz- trzeba wymienic sworznie, mnie tez to czeka, choc az tak bardzo mi nie opadly

A jak wyregulowac drzwi w 07.Drzwio pasażeraopadły tak ze górną krawedzia trze o osłupek.Próbowałem juz różnych rzeczy podkładałem gwozdzia3" i przez jakis czas było dobrze

Temat troszke stary ale mam podobny problem.
Drzwi mi opadły i to znacznie.
Z tego co się dowiadywałem to problem tkwi w zawiasach.
I to nawet nie wymienia się sworznia tylko cały zawias (bo podobno Ruscy tak zrobili, że zawias jest przykręcany).

Ew. można też wybić stary sworzeń rozwiercić to i wpakować nowy szerszy.
W moim przypadku podkładki chyba już nic nie pomogą.
Niby do UA nie mam daleko, ale i tak jest 1 sklep z częściami przeznaczonymi do Łady (etc.), miał mi gość załatwić te zawiasy no ale się nie udało.
Pewnie trzeba będzie się wybrać w niedziele na giełde...

Heheh mam nadzieje, że bardzo nie poplątałem, ale ja już tak mam :]

Pozdrawiam, Rafał.