Komunikat: OELMANGEL

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.. od niedawna jestem posiadaczem omy b 2,5td i mam problemik.. od samego poczatku swieci mi sie przy starcie komunikat na komputerze "OELMANGEL" - tzn: brak oleju!! Pojecia nie mam dlaczego to sie wyswietla skoro olej jest dolany do maxymalnej kreseczki!! Czy to wina czujnika? Czy mozna to sprawdzic podlaczajac jakis tester? I czy ktos zna kogos w P-niu od tego typu rzeczy? Pozdrawiam, Speed

a teraz uwaga posypią sie zjeby, ze mamy wyszukiwarke. Poszukaj wiec ja jednak powiem ze moze byc brudny czujnik u mnie jest tak ze jak jest pół stanu oleju pokazuje olejmenge, a powinno byc olejstand. Szukaj w wyszukiwarce

no niestety ale kurna szukalem w wyszukiwarce i wszystko co znalazlem to temat "jaki olej wlac do omy" lub w stylu "skad leci mi olej" :/ sory jesli faktycznie gdzies takowy post juz sie pojawil.. pytanie apropo jeszcze tego czujnika.. bo niestety w tych sprawach troche ciemny jestem gdzie on jest i czy samemu jestem w stanie go przeczyscic?? pozdro i sory

Może to Ci pomoże

dzieki wielkie nie widzialem tego wczesniej :/ pozdro

Cytat:
2006-07-19 12:58:13, abacus pisze:
Może to Ci pomoże

To ci za bardzo nie pomoże , nie pamiętam jak jest w 2,5td musisz sprawdzić, może da się go wyjąć bez wyciągania miski olejowej , a jak nie to czeka cię niezła walka.
W każdym bądź razie musisz wyciągnąć czunik na zewnętrzne i go przeczyścić.

Może i jest troszkę inaczej.

Ale idea jest ta sama - czujnik trzeba wyjąć i wyczyścić

Pozdrawiam

hmm z przykrością stwierdzam, że sam za to się nie zabiore.. wole to zostawić komuś kto się troche na tym zna nie chce na samym początku użytkowania czegoś sknocić dzięki za wszystkie odpowiedzi Pozdrawiam