Zestawy naprawcze do szczek hamulcowych

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ponownie!
Brak odpowiedzi na poprzednie zapytanie wcale mnie nie zniechecil, problem z elektryka rozwiazal fachowiec. Tym razem mam pytanie o zestawy naprawcze do szczek hamulcowych od Scoupe. Ostatnio mechanik powiedzial mi, ze przydaloby sie te szczeki wymienic, ale cena pewnie mnie odstraszy, zaproponowal zestawy naprawcze, powiedzial, ze mozna je zamowic w serwisie hyundaia. No i tutaj moje pytanie: czy jest tak rzeczywiscie? ile mniej wiecej kosztuje taki zestaw, no i czy mozna go dostac gdzies indziej, a moze np. w niemczech.
dzieki wielkie, pozdro

Moim zdaniem nie warto kombinować z zestawami naprawczymi. Było nie było od hamulców zależy Twoje życie.

pozdrawiam
marcel99

Oczywiscie, ze masz racje, hamulce to podstawa, wymienilem tarcze i klocki, ale tloczki nie odbijaja jak trzeba i wszystko sie przez to nadmiernie nagrzewa. A orientujesz sie moze ile kosztuja nowe szczeki?
dzieki za odpowiedz,
milego dnia, niech w koncu zacznie padac!!!

Ceny są różne jeśli chcesz tańsze to masz na allegro np. tutaj:

szczęki hyundai

pozdrawiam...

od tego trzeba zaczac przyjacielu ze mylisz pojecia piszesz o szczekach a chodzi ci o zacisk chamulca, przynajmniej ja to tak odbieram ale to polbiedy, co do uzycia zestawu naprawczego to jesli na cylinderku nie ma wrzer to mozesz spokojnie zastosowac nie powinno byc zadnych problemow, zestaw naprawczy nie powinien byc drozszy niz 20-30zl za to caly nowy zacisk to wydatek od 450 do 800zl zalezy od firmy. Ceny podalem z katalogu IC jesli znasz kogos kto ma tam znizke to bedzie taniej.

[ wiadomość edytowana przez: CzEkCzEk dnia 2006-07-26 22:58:28 ]

a gdzie mozna zakupic taki zestaw naprawczy, bo slyszalem, ze tylko w serwisie??

Panowie, chyba coś nie tak, chodzi o zestaw naprawczy szczęk hamulcowych???? (tak jest napisane), niestety takiego czegoś nie ma. W bardzo starych modelach (lata 70-80)i to w samochodach (przeważnie) ciężarowych można było nitowć szczęki Taki zestaw składał się z okładzin i nitów.

kamykowi81 chodzi najprawdopodobniej o zestaw naprawczy cylinderków hamulcowych (tył)lub zacisków (głównie przód)

[ wiadomość edytowana przez: jaro63 dnia 2006-07-28 22:31:50 ]

trudno tak do konca rozszyfrowac o co autorowi chodzi, na moj gust chodzi o reperaturke zaciskow, ale moze autor wytlumaczy jasniej albo przynajmniej powie czy chodzi mu o tyl czy o przod napewno to nam ulatwi.

Pozdro
Czekczek

no tak to jest, niestety nie znam sie na tym wszystkim specjalnie, ale sie ucze!! Wiec chodzi mi naturalnie o zestawy naprawcze do zaciskow (czyli hamulce z przodu), po wymianie tarcz i szczek hamulce wciaz nie sa rewelacyjne, a jak czytalem koszt nowych zaciskow jest dosyc spory. Ponawiam wiec moje zapytanie, tym razem sprecyzowane no i chyba prawidlowe o koszty i dostepnosc zestawow naprawczych do zaciskow
dzieki za odpowiedzi i za wyrozumialosc dla laikow

proponuję Inter Cars (cena około 20 zł) zestaw naprawczy zacisku hamulcowego f-my Autofren nr kat.D4-269 (oczywiście w Inter Carsie) w skład wchodzą trzy uszczelki tłoczka cylinderka o średnicach 54,1/60,1 , 43,1/61,7 , 10/18 oraz osłonka odpowietrznika
nr katalogowy Hyundai 58102-24A00