| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Sergiusz- Espero 1.8 CD+LPG Sosnowiec | 2004-07-06 16:34:00 Panowie własnie wrociłem z pracy i po drodze spotkala mnie niespodzianka Pomózcie bo bez auta to jak bez reki!!! |
Sergiusz- Espero 1.8 CD+LPG Sosnowiec | 2004-07-06 16:44:15 Jaco bo nie jestem pewien czy to tylko ten powod.Wymienie przewód i powiedzcie czy trzeba odpowietrzyc uklad wspomagania sprzegla jesli tak to jak to zrobic !
|
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-07-06 16:56:50 Tak, po wymianie przewodu należy koniecznie odpowietrzyć ukł. odpowiedzialny za hydraulikę (siłownik).
Dokładną instrukcję podawałem bardzo niedawno temu w innym poście. Pozdrawiam - SpeedR |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2004-07-06 16:57:43 Łukasz to jakaś telepatia???? |
Sergiusz- Espero 1.8 CD+LPG Sosnowiec | 2004-07-06 22:33:17 Odpowietrzyłem sprzegło dolałem płynu okleiłem przewód izolacja dosyc grubo żeby zapobiec łapaniu lewego powietrza i jak narazie biegi wchodza mam nadzieje ze jutrzejszy dzien jeszcze wytrzyma całe szczescie ze to tylko ten przewod a nie cos powazniejszego!!! |
Wiktor_ galant Kielce | 2004-07-06 23:58:52 no to jak temat sprzegiel to ja sie wy[owiem, Speeder niedzwno pisal w moim pytaniu jak sie to robi. Wiesz sama izolacja zawiele nieda tam powstaje spore cisnienie wydaje mi sie że po kilku wcisnieciach powstanie ponowny wyciek. najlepiej wymien caly przewów rozumiem że pękl ten gumowy. Odpowietzryc sprzeglo trzeba w podobny sposub jak hamulce. potzrebne są dwie osoby jedna pompuje a ty co jakiś cza odkrecasz odpowietzrnik najlepiej wtedy gdy położenie pedału sprzegla jast wcisniecte i tak kilka razy
sory za niejasny tekst ale troche wyp....... z kolegami i mi sie literki mieszdaja |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-07-07 00:05:53 Moze sie juz dopisze do tego watku. Dzisiaj zjebal mi sie samochod Ale co sie dzieje z pedalem sprzegla? Otoz napotyka on jakis mechaniczny opor, nie wciska sie do konca. Zatrzymuje sie twardo, jakies 2-3cm przed dywanikiem. Co obstawiacie, ze sie zjebalo? |
plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2004-07-07 00:07:36 ja stawiam na poduszki pod silnikiem |
tommi-j Renault małopolska | 2004-07-07 07:47:48 A ja na ukręconą łapę. |
jogi2 OPEL OMEGA 2.O 16VCD Kędzierzyn-Koźle | 2004-07-07 09:08:37 ściągnij skrzynie i spradź czy oś po której jeździ sprzęgło jest czysta i nie porysowana. (ja to znam z nissana primery) |
piotr-ek | 2004-07-07 09:09:46
Będziesz bogatszy dzięki temu... tak jak ja gdy nie jeżdżę |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-07-07 10:43:47
Poduchy sa ok, sprawdzilem co moglem na miejscu... Zaraz ide po samochod, i na kanale sie zabierzemy z ojcem za to... roboty troche bedzie |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-07-07 21:17:33 Kur...a, zajebac sie mozna z wyjmowaniem skrzyni. Wyciagac sworznie, do ktorych nawet reka dostac nie mozna, rozbierac pol samochodu... Dzisiaj poleglismy z ojcem na zapieczonej jak sku...syn srubie piasty - jutro sie dospawa do niej rure i sie pewnie w koncu odkreci, bo juz 2 klucze polamalismy dzisiaj Przy okazji musze pochwalis ksiazke serwisowa do Nexii, w ktorej jest wszystko 100 razy bardziej normalniej i czytelniej napisane, z rysunkami i zdjeciami czesci wymienionych w podpunktach oraz obszerniejszymi opisami na co zwrocic uwage. W knidze do Esperaka same suche punkty... beznadzieja Ma ktos moze zdjecie dekla skrzyni biegow, tego co umozliwial wykonanie tej roboty bez sciagania skrzyni? Ciekawi mie gdzie poskapili mi kawalka blachy... |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2004-07-09 21:15:08 Q Logic: Bez sprzęgła można jechać na wszystkich biegach, tylko trzeba się bawić z obrotami na luzie po delikatnym wyrwaniu biegu przygaszówką (przy biegu do góry) i zmniejkszeniem obrotów przy redukcji. Ja tak kiedyś 70 km wracałem do domu. Tylko DELIKATNIE i nic na siłę bo polecą synchronizatory. Przy dobrej synchronizacji obrotów biegi same wchodzą.
Tak przy okazji - faktycznie w nexii był dekielek umożliwiający dostanie się (i wymianę) sprzęgła bez wyjmowania skrzyni. Dzięki temu, jak ją sprzedawałem, to zamiast wymienić szumiące już sprzęgło przygotowałęm mazidło ze wszystkiego smarnego co miałem w garażu i na chodzącym silniku wypaćkałem całe łożysko. Podobno 3 kkm wytrzymało... Myślałem że w Espero też jest coś tak oczywistego... To był taki kawałek blachy przykręcony do obudowy (kołnierza) sprzegła na 6 śrubkach M6 od strony (chyba) skrzyni. Tak przy okazji - z dawnych czasów został mi jeszcze specjalny ściągacz do sprżegła do nexiii. Pozdro Navi |