Dziwne wolne wtyczki w Essim...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Znalazłem u siebie w Escorciku dwie wolne wtyczki, które sobie leżą przy silniku luzem . Może ktoś wie od czego one są ???
Przesyłam linki do zdjęć poniżej.

pozdrawiam,

[ wiadomość edytowana przez: Bercikson dnia 2006-07-20 17:33:34 ]

pierwsza wchodzi na śrubke na bliku silnika wystaje ona s przodu po lewej stronie (w okolicy wtyczki) jest to któryś czujnik temp.

druga to prawdopodobnie złącze diagnostyczne

o pierwszej wtyczce był ostatnio wątek... a druga to złącze diagnostyczne..

[ wiadomość edytowana przez: VinCe dnia 2006-07-20 17:43:37 ]

podaj namiary na ten watek bo sam sie zastanawiam co to jest za czujnik a tematu nie moge znalezc, tylko prosze nie pisac aby uzyc szukaj bo pewnie temat jest zakopany

Wiec tak wtyczka co sie ja niby zaklada wystepuje w wersji z silnikeim 1.6 16 v ale jest niewykorzystana u mnie tez lata sobie luzno, a ta druga to gniazdo diagnostyki widocznie ktos moze zczytywal kody błedow i zapomnial zalozyc zaslepki

Cytat:
Witam

Znalazłem u siebie w Escorciku dwie wolne wtyczki, które sobie leżą przy silniku luzem . Może ktoś wie od czego one są ???
Przesyłam linki do zdjęć poniżej.

To był mój wątek a te wtyczki są bo są tyle się dowiedziałem każdy silnik 1,6 16v posiata takie coś nie wykorzystane pozdro

W każdym są jakieś "dyndadełka" mające za zadanie dyndanie

Prawdopodobnie jest tak, że fabryk sie nie bawi w 10 rodzaji instalacji, kładzie sie jedna instalke a najwyzej zostaja niewykorzystane wtyczki (halogeny podgrzewanie przedniej szyby), ja mam np wolne kostki od podgrzewania przedniej szyby. Kuzaj we vectrze A z 95r mial wolne wtyczki, kupil zderzak z halogenami, dolozyl wlacznik i przekaznik w odpowiednie miejsca i wszystko dziala

u mnie w 1,4 jest ten kabelek podlaczony do jakiegos czujnika znajdujacego sie w bloku z przodu silnika po prawej stronie tak gdzies pod 4 cylindrem i wlasnie interesuje mnie co to za czujnik a moze to tylko masa chociaz na mase to ten przewod jest za cienki

Cytat:
2006-07-21 11:14:44, Robberto pisze:
u mnie w 1,4 jest ten kabelek podlaczony do jakiegos czujnika znajdujacego sie w bloku z przodu silnika po prawej stronie tak gdzies pod 4 cylindrem i wlasnie interesuje mnie co to za czujnik a moze to tylko masa chociaz na mase to ten przewod jest za cienki

a moze czujnik cisniejia oleju albo temp wody ?? wyjmij wtyczke i zobacz co sie na konsoli zaswieci