MotoNews.pl

Czy ktoś wie .....?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !!! Mam małe pytanko,może ktoś miał z tym styczność??
Przy silniku 1,8TD (MkVII)pod obudową termostatu jest ........ ,a od tego wychodzi linka ,która idzię do pompy wtryskowej.Nie bardzo chcę filozofować co to i do czego bo niewiem. U mnie linka jest zerwana a podobno to jest nierozbieralne ,więc do kupienia,o ile można to kupić?
POZDRAWIAM

Nikt nie wie ???U was tego niema??

witam -jest to zmiana kąta wtrysku na zimnym silniku(coś w rodzaju ssania automatycznego).Jak zapalisz na zimnym to ile ma obrotów?

Cytat:
2006-07-23 11:17:05, OFEN pisze:
witam -jest to zmiana kąta wtrysku na zimnym silniku(coś w rodzaju ssania automatycznego).Jak zapalisz na zimnym to ile ma obrotów?

Ile obrotów?Nie posiadam obrotomierza,ale zwiękrzyły się po zmianie polożenia tej dźwigenki do której powinna podłączona być linka.Czyli na zimnym silniku łatwiej z zapalaniem?!!U mnie jest urwana Ciekaw jestem czy do wymiany tylko linka czy cała obudowa

dokladnie, to jest cos jak termostat - zimny silnik - pociagana jest link i jak odpalisz to masz wyzsze obroty, jak sie nagrzeje to spadaja. W mk4 tego nie mam ale mam w mk7, tak kombinuje czy mozna by zalozyc cos takiego do mk4 ktos moze wie ??

Ciekawy jestem czy można kupić samą linkę i jakoś zmajstrować,czy całą obudowę która jest z linką i wkręca sie ją do obudowy termostatu??

Nikomu nigdy ta linka nie trzasnęła???

jabym jakos probowal rozebrac. Wydaje mi sie ze idzie ta linke gdzies kupic, albo wlozyc w pancerz inna linke poprostu (dorobic samemu ze starej link np od rowera )

Cytat:
2006-07-23 13:02:27, ToFastMKIV pisze:
jabym jakos probowal rozebrac. Wydaje mi sie ze idzie ta linke gdzies kupic, albo wlozyc w pancerz inna linke poprostu (dorobic samemu ze starej link np od rowera )

Raczej chyba rozebranie to poważny problem,oglądałem to i nie jest to takie proste,zwłaszcza że nie mam pewności że kupię inny.Ale skożystam z porady,może jakoś na krótko