[126] Skrzynia:nie ma 1 i 3:/

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Jestem tu nowy:/ Od paru dni jezdze siorki kaszlakiem i cos jest nie tak ze skrzynia:/ 1 wyskakuje a 3 nie chce wejsc...co moze byc tego przyczyna??Prosze o pomoc.

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2006-12-14 11:05:05 ]

to chyba typowy obiaw lizaka do wymiany

1-nie ten dzial na taki temat
2.lacznik skrzyni z drazkiem tzw.lizak dokrecic/wymienic.
3.Poduszki pod skrzynia wymienic
4.wyregulowac drazek zmiany biegow(sa 2 sruby przy tunelu pod drazkiem)

Opisalem to tak jak ja kiedys zrobilem i wszystko wrocilo do normy po tych zabiegach

Cytat:
2006-12-13 21:08:39, HEMIGTX pisze:

Co Wy wszyscy macie z tymi śrubami w tunelu - jedynym przypadkiem kiedy trzeba tam cos robić jest sytuacja gdy podkładki się wyrobią i/lub wygnie się blacha (tunel), do której dolegają.

Winne zazwyczaj są elementy pracujące najbardziej przy zmianie biegów - poduszki lub lizak

Cytat:
Chudy89 Wysłany: 2006-12-14 11:01:36

Cytat:
--------------------------------------------------------------------------------

2006-12-13 21:08:39, HEMIGTX pisze:

--------------------------------------------------------------------------------

Co Wy wszyscy macie z tymi śrubami w tunelu - jedynym przypadkiem kiedy trzeba tam cos robić jest sytuacja gdy podkładki się wyrobią i/lub wygnie się blacha (tunel), do której dolegają.

Winne zazwyczaj są elementy pracujące najbardziej przy zmianie biegów - poduszki lub lizak

lizak jesli jest walniety to najczesciej problemy sa z 1 i wstecznym, a jesli nie wchodzi 1i 3 albo 4 i 2 to reguluje sie to wlasnie srubami na tunelu! owszem najlepiej sprawdzic najpierw poduszki pod skrzynia, a takze stan belki pod mocowaniem silnika, bo niewskakujace biegi moga byc objawem cofniecia sie całego zespołu napedowego do tyłu...

Było i jest!!
KLIK!!

mam problem ze wstecznym jak go wloze i puszcze sprzeglo to albo wyskoczy albo zgrzytnie i wyskoczy dopiero jak go przytrzymam do tylu wajcha i w lewo to moge cofac , co moglo sie popsuc i trzeba wymienic ,locznik i poduszki wymienialem 500km temu pytalem mechanika co mi go robil powiedzial ze mogla sie skrzynia przestawic sam do konca nie rozumiem a wy jakie macie zdanie

no to mogło być powodem- jedz wiec do mechanika i niech Ci poprawi skrzynie- wramach reklamacji powinien to naprawic

podlaczam sie do tematu mam pytanie odnosnie skrzyni kiedys moj kolega mial spoko maluszka przerobiony silnik jakies duperele felgi 13" sparco i skrzynie mial tak zrobiona ze z karzdego biegu mogł włozyc 1 bieg niiezaleznie od predkosci i zadnego zgrzytu nie bylo ani tym podobnych tylko przenosilo naped na kola .ten od korego go kupil zdradzil mu wszystko co zrobil i jak oprucz tej skrzyni ,macie jakies sugestie jak to mogło byc zrobione??? bł bym wdzieczny z gory dzieki!

teraz podciagnelismy sprzegło i juz nie zgrzyta przy wkladaniu wstecznego ale lubi wyskoczyc jak go nie przytrzymac co to moze byc????

konczaca sie choinka

tak samo pewnie masz z 1