Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() BARRY zalezy od dnia Stalowa Wola | 2004-03-05 00:33:31 Potrzebuje wyciagnac polos zeby zdjac "plytke" do ktorej mocuje sie jarzmo zacisku...
tylko cos czuje ze po wyciagnieciu polosi bede musial dodatkowo zdjac uszczelniacz i lozysko co mi sie kompletnie to nie kalkuluje poniewaz sa dobre... Zejdzie ?? no i jak wyciagnac polos ? ciagniecie z calych sil nic nie daje ??? jakies pomysly ? |
![]() herek Fiat 125p Apollo Green Grodzisk | 2004-03-05 00:38:47 młotek... ![]() delikatnie opukać lub mniej delikatnie |
![]() BARRY zalezy od dnia Stalowa Wola | 2004-03-05 00:41:31 aha czyli sciagacz A03924 zwany uniwersalnym ![]() a zejdzie ta plytka bez sciagania lozyska ?? jesli tak to bede w domu ![]() |
![]() herek Fiat 125p Apollo Green Grodzisk | 2004-03-05 01:21:30 niestety, bez podejścia ślusarsko-kowalskiego się nie obejdzie, musisz jakimś sposobem śćiągnąc pierścień zabezpieczający, kiedyś próbowałem młotkiem miedzianym je... w półoś zapierając od dołu owy pierśćień lecz nie obeszło się bez rościnania...raz maiałem sytuacje aby sciągnąć dobre łożyska i ich nie popsuć udalo się pierscien nacinałem szlifierą oczywiście nie do końca, następnie jeden strzał czujnika konkretnego i po pierścieniu...
P.S. Co się dzieje z owym jarzmem... |
![]() BARRY zalezy od dnia Stalowa Wola | 2004-03-05 01:39:47 montuje drugie zaciski do hydro-rekawa
na stole by bylo wygodniej ale jak sie nie da to sprobuje zrobic to bez zdejmowania... |
![]() SPAjK Miłośnik FSO ![]() Wziuut 2 ... | 2004-03-05 01:52:58 pierśccien jest wkladany na wcisk poprzez rozgrzanie, tylko rozgrzanie pozwoli Ci go zdjac |
![]() PG Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2004-03-05 09:55:13 opirasz pierscien na kowadle.
5kg mlotek w dlon a w druga odpowiedniej wielkosci majzel (nie majzliczek) i pozadne 5 udezen pod katem aby zsuna sie pierscien. potem wkladasz polos w imadlo (najlepiej takie kowalskie) i przez aluminium 4 udezenia i calosc masz na wiezchu. ale mysle ze aby przyspawac do jazma kawalek drugiego jazma nie trzeba zciagac lozyska. wyjmij poloske ,oprzyj to na imadle ustaw i pospawaj. potem obruc i z drugiej strony pospawaj. jak dobrze ustawisz bedzie ok. PAMIETAJ ZEBY ZALOZYC NOWY PIERSCIEN ZABEZPIECZAJACY |
![]() BARRY zalezy od dnia Stalowa Wola | 2004-03-05 10:31:49
Nowy pierscien zakladamy za kazdym wyciagnieciem poloski ? czy tylko gdy go zbijemy ![]() ![]() wyciagne polos i nic nie bede ruszal ? |
![]() PG Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2004-03-05 11:40:03 nowy pierscien zakladamy za kazdym razem kiedy go zbijemy z poloski |