CZY KTOS MIAŁ JUZ ZASZCZYT MONTOWAC HALOGENY??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM Niemiałem orginalnie halogenów postanowiłem je zamontowac potym jak bym puknoł pijanego w nocy na poboczy niebył widoczny a miałem wczesniej golfa z halogenami i to sie swietnie spisywało tylko w golfie montarz niebył problemem a w ESPERO PROSZE O PORADE

Cytat:
2006-07-09 16:02:24, markon pisze:
WITAM Niemiałem orginalnie halogenów postanowiłem je zamontowac potym jak bym puknoł pijanego w nocy na poboczy niebył widoczny a miałem wczesniej golfa z halogenami i to sie swietnie spisywało tylko w golfie montarz niebył problemem a w ESPERO PROSZE O PORADE

chyba mało kto miał taką przyjemność, bo w espero halogeny są standardem.
Kup oryginalne i poszukaj czy pod zderzakiem nie dyndają oryginalne kostki (powinny tam być). podepnij i musi działać.

Cytat:
2006-07-09 16:02:24, markon pisze:
WITAM Niemiałem orginalnie halogenów postanowiłem je zamontowac potym jak bym puknoł pijanego w nocy

A wiesz kiedy wg przepisów możesz stosować halogeny?

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2006-07-10 09:40:44 ]

Cytat:
2006-07-10 09:40:30, piotr_ek pisze:
A wiesz kiedy wg przepisów możesz stosować halogeny? [ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2006-07-10 09:40:44 ]

jak nie wie to niech zapyta lukasza gajera..jemu chyba policja to kiedys tlumaczyla podpierajac sie odpowiednim mandatem swoja droga espero bez halogenow to rarytas..normalnie ja bym nie montowal bo esperaki bez halogenow mozna na palcach policzyc..zawsze to jakies wyroznienie

Cytat:
2006-07-10 13:18:07, qbaj pisze:
jak nie wie to niech zapyta lukasza gajera..jemu chyba policja to kiedys tlumaczyla podpierajac sie odpowiednim mandatem swoja droga espero bez halogenow to rarytas..normalnie ja bym nie montowal bo esperaki bez halogenow mozna na palcach policzyc..zawsze to jakies wyroznienie

A jak juz montowac to cos pozadniejszego bo te standarty to sie nadaja

Cytat:
2006-07-10 14:36:40, Torp12 pisze:
bo te standarty to sie nadaja

Znaczysię co? Nie świecą? Słabo świecą? No to proponuję auto wymienić, a nie pierd***lić się w halogeny, bo od 15 letniego konstrukcyjnie auta nie ma co za wiele wymagać.

zapuźno juz sa zamontowane NIEMONTUJCIE TO KICHA PRZEROBIŁEM WIATŁA DROGOWE zamontowałem przekazniki i żarówki 100 halogeny siadaja

Cytat:
2006-07-10 17:12:01, markon pisze:
zapuźno juz sa zamontowane NIEMONTUJCIE TO KICHA PRZEROBIŁEM WIATŁA DROGOWE zamontowałem przekazniki i żarówki 100 halogeny siadaja

A mozesz po polsku?

Wyobrazam sobie jak ci swieciły swiatła mijania w nocy, skoro prawie potrąciles pieszego. ja juz wogóle haloegnów nie uzywam w nocy, conajwyzej we mgle...

gdzieś czytałem ze zarowki 100w wypalają odblaski
to prawda??

NOTO JESZCZE LEPIEJ BRAK SWIATEŁ CZY LAMP MAM NAPRAWDE KICHAWE SWIATEŁKA JADE NA DŁUGICHJAK NA DROGOWYCH CHOCIARZ TERAZ Z PRZEKAZNIKAMI I ZARÓWKAMI 100W I HALOGENAMI TO CZUJE SIE PEWIEN

NIE PISZ DUZYMI LITERAMI!!!! a lampy długie to drogowe.

Cytat:
2006-07-12 18:44:16, Cwikus pisze:
NIE PISZ DUZYMI LITERAMI!!!! a lampy długie to drogowe.

w ogole to nie chce byc zlosliwy ale czy naprawde tak trudno sklecic zdanie ktore daloby sie przeczytac i juz za pierwszym razem czlowiek by zrozumial?
Cytat:
NOTO JESZCZE LEPIEJ BRAK SWIATEŁ CZY LAMP MAM NAPRAWDE KICHAWE SWIATEŁKA JADE NA DŁUGICHJAK NA DROGOWYCH CHOCIARZ TERAZ Z PRZEKAZNIKAMI I ZARÓWKAMI 100W I HALOGENAMI TO CZUJE SIE PEWIEN

z trudem doszedlem do sensu powyzszej wypowiedzi..a poprzednia nie byla lepsza litosci dla czytelnikow

Cytat:
2006-07-12 18:51:47, qbaj pisze:
w ogole to nie chce byc zlosliwy ale czy naprawde tak trudno sklecic zdanie ktore daloby sie przeczytac i juz za pierwszym razem czlowiek by zrozumial?
z trudem doszedlem do sensu powyzszej wypowiedzi..a poprzednia nie byla lepsza litosci dla czytelnikow

Ale markon wcześniej jeździł golfem, to do czegoś zobowiązuje

Cytat:
2006-07-12 19:03:02, Adam4302 pisze:
Ale markon wcześniej jeździł golfem, to do czegoś zobowiązuje

strach pomyslec co by bylo gdyby jezdzil biemdablju uwielbiam stereotypy..tak bardzo ulatwiaja postrzeganie swiata

Ok no to jeszcze raz wracam do pytania.
Czy żarówki 100W wypalają odblaski??
i po jakim czasie?

Nie wiem jak odblaski
Ale nepewno prędzej czy później popali Ci styki na żarówkach, włączniku zespolonym i inne łączone elektryczne elementy na drodze akumulator-knefel-lampa
Jak już chcesz mieć dobrze oświetloną drogę, to zakup przekaźniki, kawałek grubego przewodu i oczywiście lepsze żarówki
Broń Cię tylko Panie Boże żebyś jakiś marketowych rewelacji xenonowych nie kupił, bo zapewne będziesz wyzywał jak cała Twoja praca pójdzie na marne i dupa a nie efekt wyjdze

Cytat:
2006-07-13 00:06:27, Kula69 pisze:
Ok no to jeszcze raz wracam do pytania. Czy żarówki 100W wypalają odblaski?? i po jakim czasie?

Ci którzy rozbierali reflektor (odklejali 'szkło') pewnie zauważyli, że odbłyśnik jest przysmażony w okolicach żarówki. I to już przy standardowej żarówce. Przy większej żarówce odbłyśnik będzie się smazył na pewno szybciej. NIe polecam

Cytat:
2006-07-13 00:51:16, krzychu_ch pisze:
Nie wiem jak odblaski Ale nepewno prędzej czy później popali Ci styki na żarówkach, włączniku zespolonym i inne łączone elektryczne elementy na drodze akumulator-knefel-lampa Jak już chcesz mieć dobrze oświetloną drogę, to zakup przekaźniki, kawałek grubego przewodu i oczywiście lepsze żarówki Broń Cię tylko Panie Boże żebyś jakiś marketowych rewelacji xenonowych nie kupił, bo zapewne będziesz wyzywał jak cała Twoja praca pójdzie na marne i dupa a nie efekt wyjdze

Co do przekaźników to jakoś niemem zdolności takowych
a zarówki to coś z Philipsa ? Jakies blue line czy coś takiego ?
Niekumaty jestem mam poprostu jakie mam nie wymieniałem jeszcze