Zbiornik wyrównawczy - czyszczenie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pewien problem ze zbiornikiem wyrównawczym płynu chłodniczego. Chodzi o to, że nie da się sprawdzić poziomu płynu z zewnątrz tylko za każdym razem trzeba odkręcać korek. Myślałem, że zbiornik jest zrobiony z nieprzezroczystego tworzywa ale po spuszczeniu płynu okazało się, że od wewnątrz jest ta nim jakiś osad i taka błotnista maź. Ma ktoś może jakiś pomysł na wyczyszczenie tego zbiornika. Dodam, że płukanie nawet przy użyciu płynu do naczyń, szamponu nie pomaga.

[ wiadomość edytowana przez: adamek85 dnia 2006-07-23 21:11:12 ]

Cytat:
2006-07-23 21:10:23, adamek85 pisze:
Mam pewien problem ze zbiornikiem wyrównawczym płynu chłodniczego. Chodzi o to, że nie da się sprawdzić poziomu płynu z zewnątrz tylko za każdym razem trzeba odkręcać korek. Myślałem, że zbiornik jest zrobiony z nieprzezroczystego tworzywa ale po spuszczeniu płynu okazało się, że od wewnątrz jest ta nim jakiś osad i taka błotnista maź. Ma ktoś może jakiś pomysł na wyczyszczenie tego zbiornika. Dodam, że płukanie nawet przy użyciu płynu do naczyń, szamponu nie pomaga. [ wiadomość edytowana przez: adamek85 dnia 2006-07-23 21:11:12 ]

no mam jeden pomysł.. mam taki zbiorniczek do sprzedania

Zastosuj kwasek cytrynowy duzej ilosci i wode kranowke.
Wlej ciepla wode z kwaskiem (moze byc nawet wrzatek) odstaw na jakis czas.

Pomysl jaki syf jest chlodnicy, nagrzewnicy i silniku, brrrr

Plyn forda jest o tyle niewdzieczny, ze jak jest nowy to dobrze nie widac poziomu plynu. Dlatego tym razem mam niebieskie texaco.

Może masz gdzieś w łazience KRETa
Spróbuj może pomoże