| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
gierek Ruda Śląska | 2007-05-22 19:20:53 a bezpieczniki pod maską sprawdzone? bo tez sie tam znajdują a nie tylko pod deska rozdzielczą. gdzies w okolicach akumulatora taka czarna skrzynka
pozdro |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-05-22 23:08:05 Ja kompletnie nie rozumiem...
Piszesz że wiesz co się zepsuło (wajcha) po czym bezsensownie wyrywasz jakieś kable z instalki ...
U mnie jest tak....jak się np. zużyje łożysko w kole , to nie wyrywam np. amortyzatora tylko ...wymieniam to konkretne łożysko! Musisz zrozumieć że jeśli myślisz inaczej (a widzę że tak jest niestety) ...to przecie nigdy nie będziesz miał sprawnego samochodu! Podsumowując: Zespuła się wajcha...WYMIEŃ ...WAJCHĘ! |
pawellewinski Warszawa | 2007-05-23 04:37:28 O tych pod maską nie wiedziałem..... obacze.
A wajche bede robił, to miało byc dorazne rozwiązanie na dwa-trzy dni by nie dawac innym po oczach. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-05-23 08:03:57
Nie wiem czy jesteś świadom ..wymiana wajchy zajęła by Tobie właśnie te 2-3 dni mniej niż te wszystkie dziwne kombinacje... Ale oczywiście...pewnie to Ty masz rację |
![]() adasko_21 Opel Astra III NDM | 2007-05-23 11:37:02 Ja mam to samo tylko jakos zebrac do wymiany sie nie moge, da sie to zrobic bez zdejmowania kierownicy???? |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2007-05-23 11:51:25
Albo ja czegoś nie rozumiem, albo mówicie o jakiejś zupełnie innej części... W espero przełącznik jest zintegrowany z wajchą, a do wymiany trzeba tylko odkręcić górną i dolną osłonę kiery, wypiąć wiązkę, wyjąć to ustrojstwo z zatrzasków... i nic więcej |
tommi-j Renault małopolska | 2007-05-23 12:01:56
Ze 3 razy już wyjmowałem ten przełącznik i ani razu nie musiałem zdejmować kierownicy. Wystarczy zdjąć dolna osłonę kolumny kierownicy. Zresztą z pewnością było o tym już nieraz dokładnie w tym temacie- WYSZUKIWARKA NIE GRYZIE !!! |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-05-23 13:08:12
ad.1. Jeszcze raz takie brednie na forum zasiejesz to wystąpię z oficjalnym wnioskiem o cofnięcie Ci statusu Żółtodzioba...
-jest taka prosta zasada na tym forum (niepisana lecz znana): Nie wiem - nie odzywam się ! Wiem - pomagam innym ad.2. fajne tworzysz "tradycje" ...pewnie do wymiany koła wyciągasz całe zawieszenie ?
Dziękuję i Pozdrawiam ![]() [ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2007-05-23 13:19:34 ] |
lothaar Sympatyk Klubu Espero Peugeot 407 SW Wawa | 2007-05-25 09:06:55 Dobra juz dobra nie denerwujcie się... Do tej pory w innych furach zawsze musiałem ściągać kierownicę... Pewnie niepotrzebnie
Ciesze się że w espero tak nie jest... Przynajmniej w tym aucie ktoś pomyślał... A co do wymiany koła to zawsze muszę wyciągać kupę różnych dziwnych rzeczy z bagażnika
Karę już sobie wymierzyłem... Nie jem dziś deseru a na deser są akurat truskawki ze śmietaną które bardzo lubię...
[ wiadomość edytowana przez: lothaar dnia 2007-05-25 09:24:25 ] |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-05-25 10:29:45
za późno ogłosiłeś samokrytykę....Status "żółtego" masz i tak już cofnięty |
lothaar Sympatyk Klubu Espero Peugeot 407 SW Wawa | 2007-05-25 10:44:13
To mogę w drodze wyjątku zjeść ten deser??? prooooszę.... ja bardzo lubię truskawki ze śmietaną ![]() |
Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2007-05-25 23:05:50
na allegro na saszerów gosc sprzedaje po 40zł tymiana to 5 min 4 srubełki od plastików przy kierze odczepienie kostki od przełacznika i wypiecie drania zaczepy góra/dół montarz na odwrót, łatwiej jest z reg kiery |
pawellewinski Warszawa | 2007-05-26 09:16:42 No i była to wina przełącznika..... juz wymieniony.
O ile wiem są dwa rodzaje tych przełączników, ja kupiłem za duży i nie obyło sie bez wycinania kawałka osłony kierownicy. |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2007-05-26 09:37:07
Bo trzeba było się pochylić trochu i wejść w wyszukiwarkę - problem opisany szczegółowo, między innymi w moich postach. A tak to kupiłeś tańszą wajhę zatytuowaną "nexia, espero", zamiast samo "espero", różniącą się kątem wygięcia i musiałeś rzeźbić. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-05-26 12:02:34
Nie ma znaczenie że tańsza..jest tego ze 6 typów.. Ten "nexia/espero"..też spokojnie do esperaka pasuje...zależy tylko jaka kierownica i jaki rodzaj obudowy kolumny Jakby się pawellewinsky ...pofatygował i spojrzał na to co wymoncił ...wystarczyło odczytać nr katalogowy i kupić taką samą...a nie rzeźbę uprawiać..
Poza tem...dokładnie jak mówisz...WYSZUKIWARKA...nie boli
Niby najważniejsze , że siem udało...szkoda że cuś inkszego zepsuć musiał.. [ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2007-05-26 12:04:24 ] |