| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
---Edi--- Renault Kangoo Łódź | 2006-07-24 00:08:15 Witam,
jako nowy posiadacz Essiego MK VII chciałbym w nim zamontować oświetlenie wnętrza tz założyć jakieś diody ewentualnie swiecące rurki tak aby oswieetlić podłogę z przodu i z tyłu. Mój mały problem i zarazem pytanie do Was to jak to podłączyć aby włączało sie tylko przy otwieraniu drzwi. Doszedłem do tego jak podłączyć aby śiweciło się na stałe ale po 1 przeszkadza trochę w jeździe nocą, po 2 ciągnie cały czas prad z aku. Jesli miał ktoś podobny pomysł chęetnie zasięgnąłbym porady. Z góry wielkie dzięki. |
Wojo Vivaro / był Rally C ... Kraków | 2006-07-24 00:10:20 Podepnij pod oświetlenie wnętrza. A dodatkowo możesz jeszcze gdzieś z wyłącznikiem, jak byś chciał kiedyś odpalić w innych okolicznościach. |
---Edi--- Renault Kangoo Łódź | 2006-07-24 00:15:16 pod oświetlenie wnętrza tz mam ciągnąc 2 przewodziki "+" i "-" z podsufitki??Czy jest jakiees inne dojście do tego?POnieważ mam szyber to trochę nie uśmiecha mi się rozkładanie całej podsufitki aby poprowadzić te 2 kabeelki.No chyba że to mus bo inaczej sie nie da to bede niestety musiał tak zrobić |
darmcdoman MK 7 - 1.8 TD Opole | 2006-07-24 00:15:40 Ja zamierzam na dniach pociagnac kabelek z lampki sufitowej. Bedzie to mialo taka zalete, ze bedzie mozna sterowac swieceniem tak samo jak lampka sufitowa.
|
---Edi--- Renault Kangoo Łódź | 2006-07-24 00:18:24
Czyli rozbierasz podsufitkę tak?? Z tym co napisałes zgodze się bo od razu odpada montowanie kolejnego włącznika aby te diodki czy światełka zapalać albo gasić, tylko ta podsufitka cała ehh... |
Wojo Vivaro / był Rally C ... Kraków | 2006-07-24 00:24:00 Ściąganie podsufitki nie jest taki trudne, troche trzeba zdemontować, ale robiłem to już nie raz i leci szybko. pozatym nie musisz się wpinać przy samym światełku. Wystarczy gdzieś wcześniej w kabel. Idzie w stronę słupka po stronie kierowcy, środkowego (B). Można też wyczaić który to jest w kącie, przy nogach kierowcy.
[ wiadomość edytowana przez: Wojo dnia 2006-07-24 00:26:02 ] |
---Edi--- Renault Kangoo Łódź | 2006-07-24 00:28:00 A co do zdjęcia podsufitki to jakieś porady.nie ukrywam że będzie to mój pierwszy demontaż i chciałbym aby zakończył sie powodzeniem bez żadnych strat w materiałach i ludziach ![]() |
RemikGT Sympatyk FEFK Było EVO-jest RS2300 ... Leszno | 2006-07-24 00:28:18 są specjalne zarówki diodowe mam takowe niebieskie i podsietlenie nóg i jest extra niebieski a zegary na biało |
Wojo Vivaro / był Rally C ... Kraków | 2006-07-24 00:29:59 Jak chcesz całą targać to musisz pościągać wszystko naokoło: korbkę/przycisk od szybra, rączki, słupki plastikowe, osłonki przeciwsłoneczne, pasy z tyłu, lapkę itd. Podsufitke wysuwasz do tył€ i wyciągasz przez tylną klapę.
[ wiadomość edytowana przez: Wojo dnia 2006-07-24 00:30:37 ] |
---Edi--- Renault Kangoo Łódź | 2006-07-24 00:31:23 Co do diód czy lampek to najmniejjszy problem gdyz do sklepu z takimi częściami mam cały kilometr.najpierw chciałem się dowiedzieć ile jest zachodu aby to podłaczyć tak jak bym chciał a nie tak żeby tylko świeciło.Jak uda mi się znaleźć te kabelki od oświetlenia wewnętrznego to szybko wtedy do sklepu kupić lampki i powoli montować dbając o ładny efekt wizualny ![]() |
---Edi--- Renault Kangoo Łódź | 2006-07-24 10:10:46
Z tego co mnie się wydaje w oświetleniu wnętrza jest żarówka W5W. Napewno na alleegro sa dostępne różnokolorowe.Będe dzisiaj w sklepie z takimi rzeczami także mogę się zapytać. A mnie nie chodziło o wymianę żarówki wewnątrz tylko o podpiecie się do tej instalacji.Aby zrobić podświetlenie podłogi. Który kabelek w słupku kierowcy to te od oświetlenia, gdyż mam poprowadzone tam jakieś 3 wiązki kabli i wszystkie są lekko poowijane więc nie chciałbym sie podpiąć nie tam gdzie powinienem. Z góry dziękuję za porady ![]() |