Spadla wskazowka od paliwa - urwala sie jakas linka?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, wczoraj sobie jechalem jak kazdego dnia zupenie zwyczajnie i nagle wskazowka od paliwa sobie spadla do poziomu pionowego i oparla sie o czarny plastik przy koncu tarczy... co sie stalo?
jeszcze nie rozkrecalem nic, mial ktos podobny przypadek?
reszta wskaznikow dziala bez zarzutu.

albo plywak odpadl i lezy w baku,,,albo przewody "sciete"

[ wiadomość edytowana przez: COYOTE-25 dnia 2006-07-28 01:14:34 ]

Mi kiedyś odkręciła się masa w bagażniku...wskazówka opadła ale także autko zaczeło wariować

Hmmm..... mnie tam wskazówka działa tylko niestety jak jej się podoba Raz mi benzyna się kończy jak jest wskazówka na tej pierwszej grubej kresce raz jak jest tuż przed rezerwą ale rozwiązałem już ten problem........... kupiłem 5L kanister i jak się niespodziewanie skończy dolewam i pędzę do najbliższej stacji......:p

Cytat:
2006-07-26 13:34:27, magir pisze:
Hmmm..... mnie tam wskazówka działa tylko niestety jak jej się podoba Raz mi benzyna się kończy jak jest wskazówka na tej pierwszej grubej kresce raz jak jest tuż przed rezerwą ale rozwiązałem już ten problem........... kupiłem 5L kanister i jak się niespodziewanie skończy dolewam i pędzę do najbliższej stacji......:p

wymontuj bak, wyjmij z niego plywak z potencjometrem, przeczysc styki, ew. podegnij blaszki. U mnie pomogło