Zamek się zacina, kluczyk nie odbija

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

więc jak w temacie, zacina się w drzwiach kierowcy przy otwieraniu, tzn jak przekręce to sie otworzy, ale kluczyk nie wróci "do pionu" i trzeba go przekręcać ręcznie co łączy się z małym stukiem, jakby cos zaczepiało delikatnie o zamek.

Miał ktos podobne objawy?, bo nie wiem czy warto interweniować, czy może niedomaganie się rozwinie i bedzie coraz gorzej

szukajcie a znajdziecie...
]klik[/URL]

napisz też czy masz central, co się dzieje z klamką od wewnątrz, jak otwierasz, zamykasz, czy blokouje Ci drzwi z drugiej strony... Wg mnie to zasługa linki lub samego zamka.

miałem coś takiego tylko ze sie nie chciało otwożyć może to być wina sprężyny jak kupiłem dwa zamki na allegro za 62 zl i teraz dzieła nowy orginalny kosztuje ponad 100 zł za sztuke

Cytat:
2006-07-25 12:26:43, surec pisze:
szukajcie a znajdziecie...

więc szukałem, może nieskutecznie ale to już inna sprawa

Cytat:
2006-07-25 12:26:43, surec pisze:
napisz też czy masz central, co się dzieje z klamką od wewnątrz, jak otwierasz, zamykasz, czy blokouje Ci drzwi z drugiej strony... Wg mnie to zasługa linki lub samego zamka.

drzwi z drugiej strony działaja normalnie, a z klamka to nic się nie dzieje, zamyka sie normalnie i otwiera, mam central, wszystko działa, tylko zaczepia jakby o cos przy powrocie kluczyka do pozycji pionowej, zamyka się normalnie, tylko przy otwieraniu