| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
zietek Opel Omega B Kombi Wrocław | 2006-07-25 13:28:22 Witaj !
Jakiś czas temu miałem nieco inną sytuację od Twojej, mianowicie metalowa tarcza obsunęła się w dół z jednej strony w taki sposób, że kontrolki np. świateł przenikały pod tarczą i świeciły białym światłem. Rozebrałem licznik i przesunąłem ową tarczę na swoje miejsce. Co prawda nic nie wskazuje na kręcenie mojego licznika bo auto faktycznie wygląda na tyle, ile ma na liczniku. Ciekawe jak pozostali mają jeśli chodzi o wskazówkę, bo u mnie obie ( od prędkościomierza i obrotów ) są poniżej "0" jak stoję, nie wiem czy tak powinno być ? |
Res best memory O-ka | 2006-07-25 13:47:28 poszukaj w archiwum.....nie jestem pewnien ale chyba było opisane jak wyjąc licznik...a raczej napewno |
katan zajebista MV6 :) Raszyn | 2006-07-25 14:15:09
A czy sama wskazowka nie jest przesuwana? Ja bym sprobowal ja podniesc (pewnie jest tam jakies male kolo zebate) i ustawic bardziej prawidlowo niz jest teraz
Ale to co pisze jest czysta teoria.. tak mi sie tylko wydaje. pzdr |
katan zajebista MV6 :) Raszyn | 2006-07-25 14:29:41 No to moze zdejmij wskazowke, odpal silnik, zaloz wskazowke na 0 ?
pzdr |
Nixon DEADSOUL Caravan MV6 Warszawa | 2006-07-25 15:19:40
Jeździłem bez deski (chwilę, ale zawsze). Nic się nie stało. pozdr, Robert PS: Nie biorę odpowiedzialności za ewentualne straty spowodowane czytaniem tego posta ![]() |
katan zajebista MV6 :) Raszyn | 2006-07-25 15:24:26
A czy przy podlaczonym liczniku mozna w jakis sposob przesunac wskazowke? |