[126] swap-uklad chlodzenia po raz kolejny...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam chlodnice z przodu, wlasciwie uklad chlodzenia dziala ok, ale wystepuje denerwujace zjawisko, tzn. zaraz po wylaczeniu silnika temperatura dosc gwaltownie wzrasta (np z 70 do 100*C ) tak jak by plyn rozgrzewal sie jeszcze od goracego silnika... Ma ktos z Was cos podobnego przy kombinacji silnik z tylu chlodnica z przodu?

hmm dziwne sprawdz czy nie masz zapowietrzonego ukladu albo termostat moze jest walniety? ja u siebie wywalilem termostat i nie mam zadnych problemow z odpowietzeniem ukladu ani z grzaniem sie silnika podczas jazdy temp wody ma jakies 60 stopni

Nie ma zadnych problemow z chlodzeniem, pod warunkiem, z echlodnica jest naprawde dobrze odpowietrzona oraz dobrzeodpowietrzony jest rowniez maly obiwg, czyli nagrzewnica. No i nie ma ubytkow plynu w zbiorniczku wyrownawczym. A woja droga, to gdzie w BISie zamontowales go? Nie musze chyba tlumaczyc, ze musi byc powyzej wszystkich elementow ukladu chlodzenia..

A - noi usuwanie termostatu troche zime moze dawac sie we znaki. Ja mam seryjny termostat i maly obieg i wszysko dziala jak nalezy.

uklad jest odpowietrzony, chlodnica po otwarciu termostatu staje sie stopniowo ciepla, wszystko jest ok- poza tym, ze zaraz po wylaczeniu silnika temp idzie w gore, tak jab by plyn grzal sie od silnika Wyrownawczy jest seryjny, czyli tam gdzie w bisie zwykle sie znajduje, tylko przewody do niego ida troche inaczej niz w serii.

Lunatyk u mnie temperaturka równiez idze w góre po wyłączeniu silnika tylko że o jakies 5 stopni, nieznacznie

odpokuje temat, mam pytanko: jestem na zakupie węży do ukladu chlodzenia wyniuchałem na allegro firme która oferuje węże do pary wodne fi 25mm za 11zł metr. Wąż jest do 140st. C na 0.4 MPa, moje pytanie czy da rade takie coś ? jak jest z cisnieniem w swapie ? nie rozerwie go... ogólnie dobra cena za takiego węza czy da sie taniej ?? prosze o pomoc

cena jakos nieporaza, prawie 2 lata temu placilem cos z 15 zl/metr za porzadnego węża do traktorów.

a czy da rade taki wąż ?? Co do temp to chyba 140 st. C nie osiągne ale czy wytrzyma ciśnieniowo ??

Termostat nie może być wyjęty bo silnik będzie nie do grzany

Cytat:
2006-08-07 23:55:32, sebcyc pisze:
Termostat nie może być wyjęty bo silnik będzie nie do grzany

Dobrze kolega pisze

A co do węża to myśle że da rade