Spłonoł maluch!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
a dokladniej to instalacja elektryczna w autku od kumpla , co chwile palil sie bezpiecznik ze swiatel stopu i migaczy i zamiast bezpiecznika wlozyl zwykly drut kazdy sie teraz moze domysles co bylo dalej , pelno dymu i silnik chodzil nawet po wyjeciu kluczykow ze stacyjki.
straty to: spalona instalacja , stacyjka i sporo strachu bo to sie stalo na dosyc duzym skrzyzowaniu.
co moglo byc przyczyna wywalania bezp ze swiatel stopu?
ile kosztuje wiazka kabli do malucha? ile za naprawe tego by wziol elektryk?
dzieki za pomoc!!!
piszcie jak najszybciej , bo jutro chcemy to naprawiac i niewiemy za co na poczatku sie zabrac.

czesc
Jesli chodzi o palenie sie bezpiecznika to mialem taka sama sytuacje . Pod ten bezpiecznik podchodza kierunki , swiatla hamowania wskaznik poziomu wachy, kontrolka cisn oleju , wycieraczki i swiatlo cofania ( umnie w Fl-u 1987 tak przynajmniej bylo) .Okazalo sie ze kabelki od wlacznika swiatla cofania dostaly sie miedzy skrzynie a blachy nadwozia i tam byla zwara .Mysle ze to moglo byc przyczyna POZDRO

trzeba było sprawdzać co wywala bezpiecznik . Tzn ja rozumiem że on sie palił gdy cos było włączone (np światła stopu kierunkowskaz itp) Jeśli palił sie po zapaleniu zapłonu to albo kabel od czujnika oleju lu poprostu gdzieś zwarł jakiś kabel na którym jest napięcie po włączeniu zapłonu...

Tak jak pisze Putin trzeba było sprawdzić czy np przy naciśnięciu stopu palił sie bezpiecznik itd i wtedy wszystko było by jasne.
Szkoda że z kraka niejesteś bo ja mam całą wiązke od maldona

dzieki za pomoc!!!
wiem ze to trzebabylo sprawdzic , a nie wkladac drut zamiast bezpiecznika , ale to auto od kumpla i on wpadl na taki "genialny" pomysl, ale juz jest wszystko naprawione , trzebabylo sztukować cala instalacje i wymienic stacyjke ,bo byla wypalona.
jeszcze raz wielkie dzieki!
pozdrawiam!
aha ,jeszcze jedna wazna rzecz , jesli ktos z Was bedzie kupowal malucha to niech sprawdza czy instalacja nie byla naprawiana , bo po tym co dzis zrobilismy z instalacja to nawte elektryk by sie nie polapal ale wazne ze wszystko dziala

[ wiadomość edytowana przez: seba126 dnia 2003-05-05 22:36:21 ]