Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() DrA eS ... | 2003-05-17 20:17:39 Demontowalem polke przy okazji instalacji audio.
Z tego co pamietam: 1. Mocowania na wcisk za siedzeniami i prowadnice od zaglowkow trzeba zdjac tez 2. 2 ( a moze 3 ![]() I to chyba wsio... potem juz daje sie wyjac |
![]() kondek omega B cz-wa | 2003-05-19 12:03:19 witam
u mnie silnik dzierży tylko cos go blokuje i nie da sie zlozyc roletki pewnie tam cos wpadlo. Nosze sie z zamiarem rozebrania tego na dniach, jak usune ta usterke opisze Ci jak to uczynilem |
PerlaccoMV6 Audi A4 Kielce | 2003-05-19 14:09:25 OK Czekam z niecierpliwością chyba że sam wcześniej na coś wpadne. |
![]() Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-07-02 11:42:22 Właśnie zamierzam się zająć roletą nie wysuwa się ![]() ![]() |
![]() Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-07-02 14:43:49 silnieczek jest oki, poszły zęby na kole zębatym właściwie to teraz jest już szczerbate ![]() reanimacja w toku .... |
![]() Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-07-02 15:48:48 roleta działa ![]() |
Kartos HONDA CRV Zielonka | 2004-07-02 16:27:04 O widzę, że problem jest dość powszechny. Mam sposób pewny - kupcie sobie caravan. Ja nie mam takich zmartwień ![]() ![]() |
![]() Filipo X25XE + X30XE Poznań | 2004-10-23 00:28:28 Roboty będziesz mieć sporo. Miałem taka samą sytuację. Demontowałem półkę z otwartą roletą.
Powiem tak; żeby wyciągnąć półkę, rozebrałem całe wnętrze od słupków środkowych w tył! Po kolei. 1. Odkręcasz 3 nakrętki od spodu półki w bagażniku (klucz 10mm) Teraz włazisz do samochodu na tylna kanapę. 2. Od razu wywal siedzisko kanapy- zrobisz sobie wolne miejsce 3. Rozłóz oparcia i właduj się na nie - od teraz to jest Twoje miejsce operacyjne 4. Wyciągnij zagłówki i ich prowadnice/mocowania (na zatrzaskach) 5. Wyciągnij plastikowe mocowania wykładziny pólki (takie zaślepki) 6. Odkręć mocowanie zamka luku na narty(za podłokietnikiem) Pólka od teraz nie jest już zamocowana do blachówy, ale.... .... jest przyciskana przez plastikowe boczki tylnych słupków. 7. Wywalasz plastiki(dodatkowo górny poprzeczny, odłączasz lampki nad drzwiami 8. Aha, wcześniej musisz odkręcic mocowania pasów bezp. Moze mozna to zrobić bez demontarzu bocznych plastików, tylko je odginając, ale lepiej odkręcic, niz połamać. 9.We wnętrzu to chyba na tyle demolki. Teraz jeszcze do bagażnika na chwilke 10.Jak wsadzisz łeb do środka i popatrzysz do góry, tam powinny wystawac takie białe plastikowe wciskane od tamtej strony(od strony półki) bolce. Wepchnij je do środka. Tera włazisz do środka. Odłącz kostke zasilającą silnik rolety. Wyciągasz półkę. Z góry zaznaczam, że nie pójdzie lekko. Użyj siły, ale nie połam. I uważaj na roletę. Półka powinna wyjść. Łachy nie robi. Kolejność montażu odwrotna. Zyczę powodzenia. PS. Ja siedziałem w samochodzie od 15 do 20 (montaż i demontaż + naprawa rolety) (A może dać to do działu PORADY od razu? Czy zbyt mało ważny temat? Co myślicie?) [ wiadomość edytowana przez: Filipo dnia 2004-10-23 00:41:51 ] |
![]() djgoofy Opel Omega B 2.5 V6 Leszczyny | 2005-02-20 23:41:09 witam. roletka chodziła pięknie aż do czasu!!! teraz mi tylko coś tyka i tyka!!! co to może być??? czekam na dobrą duszę która mi coś poradzi!!! ![]() |
![]() Filipo X25XE + X30XE Poznań | 2005-02-20 23:49:29
Poczytaj posty powyżej. Tyka- znaczy, że jest zacieta i przekaźnik odłącza prad. Demontaż i smarowanie... Opisałem to wcześniej |
![]() jorgi LOB NET MEMBER Omega B X20XEV + Fia ... Gdańsk | 2005-02-21 23:23:46 A powiedzcie, gdzie szukać ewentualnej wiązki do sterowania roletą? Wpadłem na szatański pomysł zamontowania takowej o ile gdzieś udałoby się zdobyć działający model w atrakcyjnej cenie...
![]() |
![]() szczuro OMEGA B - NO GAS Poznań | 2005-04-18 11:57:30 przejrzalem posty dot. tematu ale jakos nie znalazlem odpowiedzi, a mianowicie u mnie jest tak ze raz sie otwiera a innym razem nie, na poczatku jak byly jeszcze mrozy to myslalem ze cos moze przymarza i to jest powod, ale mrozow teraz brak a nadal mam problem.
pozdro |