PN 1.4 ciśnienie w układzie paliwowym

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jezeli ciśnienie mierzone pomiędzy filtrem paliwa a listwą wtryskową wynosi na wolnych obrotach 2.3 a na po dodaniu gazu 2.8 to oznacza że pompka jest do wymiany

[ wiadomość edytowana przez: PAGAN dnia 2006-07-30 17:55:40 ]

nie widze wskazań padniętej pompy, jak by ci pokazywała około 1 bara to można by się zastanawiać.

to twoim zdaniem pompa jest ok.

Cytat:
2006-07-28 21:37:39, ksiezycxxx pisze:
jezeli ciśnienie mierzone pomiędzy filtrem paliwa a listwą wtryskową wynosi na wolnych obrotach 2.3 a na po dodaniu gazu 2.8 to oznacza że pompka jest do wymiany

Może padł regulator ciśnienia paliwa (albo się rozregulował ).
Przerabiałem coś takiego - na wolnych miałem kilka razy większe ciśnienie paliwa niż potrzeba...

Ciśneinei też zależy od podciśnienia w ukł. ssącym. Sprawdze u siebie jak jest. Zamontowałem wskaźnik.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

A ja zapytam inaczej czym mierzone i jakie są objawy jazdy na benzynie??

Bo głównie to ostatnie moze coś powiedzieć o stanie pompki paliwa i/lub wtryskiwaczy...

objawy jazdy na benzynie ciężko zauważyć gdyż jazda na benzynie jest praktycznie niemozliwa wygląda to na ubogą mieszanke lub prace na nie wszystkich cylindrach lambda 1.3 z rana okropne problemy z odpaleniem pompka była podmieniana i na tej drugiej jest tak samo na wolnych nie równa praca i wkręca się w obroty jak żółw czy może to być spowodowane sondą lambda lub czujnikiem ciśnienia bezwzglądnego gdyby łapał lewego powietrza albo tracił podciśnienie w kolektorze a i komp też był podmieniany bez zmian zdobyłem jeszcze przepustnice i dzisiaj zrobie podmianke o efektach napisze

A filtr paliwa, wtryskiwacze??? Auto ma LPG??? Jaki ma przebieg??? Jak działa na LPG???

Prosimy o więcej info...

filtr paliwa wymieniony 2 miesiące temu wtryskiwacze nie sprawdzane lpg ma firmy landi przebieg ok.80000 nie wiem czy prawdziwy. na lpg działa elegancko tak jak działał problemy dotyczą aby jazdy na benzynie,jeżeli chodzi o wtryskiwacze to nie wiem jak je sprawdzić nie wiem nawet za bardzo jak je wymontować może jakaś podpowiedż?