| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
zietek Opel Omega B Kombi Wrocław | 2006-07-25 13:59:52 Witajcie,
od pewnego czasu mam pewien problem z działaniem mojego pilota w kluczyku. Nie wiem o co chodzi bo jak naciskam otwórz lub zamknij to lampka w pilocie się zaświeca, a auto nie reaguje. Gdzie mam włożyć ręce aby zaczęło działać ? W pilota czy gdzieś w moduł centralnego zamka ? Może ktoś z Was ma ( miał ) taki przypadek ? Pozdrawiam, KZ |
miklo DEADSOUL V6 w autobusie Warszawa | 2006-07-25 14:01:56 A bateryjkę wymieniałeś? ![]() |
zietek Opel Omega B Kombi Wrocław | 2006-07-25 14:07:42 Tak, wymieniałem nic to nie dało. Pod koniec życia było tak, że zadziałał od czasu do czasu, ale teraz to już kaplica, tylko dioda działa. |
Res best memory O-ka | 2006-07-25 14:39:45 więc znajdź wątek o programowaniu kluczyka i powinno pomóc. |
abacus Omega25TD Kutno | 2006-07-25 22:36:50 Programowanie niestety może nie pomóc.
Miałem taki sam problem. Na początku programowanie pomagało ale na krótko. Wymieniłem baterie i bez zmian
Wystarczyło pilota do kieszeni włożyć i dupa.
W końcu przyokazji regenerazji komputera - (wyświetlacza) Specjalista mi coś w nim pogrzebał i działa bez problemu już ze dwa miesiące. Kosztowało mnie to 30 PLN |
egon20041 Omega 3.2 V6 Ujście | 2006-07-26 07:14:28 Miałem podobny problem po wymianie baterii przestał działać,okazało się że jeden styk który przekazuje napięcie na płytke miał pęknięty lut .
Rozgrzałem go lutownicą i wszystko ok. Pooglądaj dokładnie pilota. |
zietek Opel Omega B Kombi Wrocław | 2006-07-27 08:28:14 Zrobiłem jak w postach: Odłączyłem akumulator na 30 minut . Podłączyłem, trzymałem guzik przy włączaniu załonu, drzwi zaryglowały się i otworzyły - zaczęło działać - Hura !
Minęły 3 minuty i .... znowu przestało działać, nie mam już sił czekać 30 minut. Czy ktoś zna przyczynę ? pomocy. ........................................ Gdzie mogę umieścić FANTASTYCZNE zdjęcia z przerabiania instalacji 55W na 100W świateł drogowych ? - są super, a instalacja jak fabryczna - brak rzeźni. .... Pozdrawiam, KZ |
stanislaw Omega A- B kombi Wlkp. | 2006-07-27 08:54:39 Zietek, u mnie było podobnie, może nie wiele to pomoże ale ja
włożyłem klucz do stacyjki,przy włączonym zapłonie trzymałem przycisk od zamykania. Zaryglowało,otworzyło tak chyba ze dwa razy,gdy już zaryglowało i rygle trzymały wyjąłem klucz,nadusiłem otwieranie i działa. |
duet86 Opel Omega Łódź | 2006-07-31 03:00:50 Miałem to samo az wkońcu zupełnie mi padł pilot i jie mogłem odpalic autka paliła sie czerwona diudka pod pokrętłami temperatury od imobilajzera pojechałem do znajomego elektryka i kazałem mu odciać immobilajzer. Zajeło mu to 2in (odkręcił 1 śróbke przecioł 1 kabel i przykręcił śróbke-koszt -browar iŚWspokuj bo musiałem wyłączyć 1 pilotem alar i drugim immobilaizer a teraz tylko pyk i chodzi a dla świetego spokoju założyłem sobie własne odciecie i to jest pewniejsze od immobilajzera bo można go wyłączyc wyrywajac plastik pod nogami pasażera i wyrywajac jeden kabel mianowiciie zakładajac ze złodziej nie bedzie bawił sie w oszczędzanie plastiku to odpali omesie z immobilajzerem jakies 10s później niz bez immobilajzera wiec wole go niemiec. A jesli chodzi o rygiel i domykanie szyb to i tak mam połączone z allarmem wiec niepotrzebuje orginała |