MotoNews.pl
6 Klimatronic w Omedze B - odprowadzenie wody na zewnątrz (160904/0) - PT

Klimatronic w Omedze B - odprowadzenie wody na zewnątrz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie,
W mojej Omesi wystąpił kłopot z odprowadzeniem wody z klimatyzacji za zewnątrz. Zaczęła się ona gromadzić w autku, ścieka jakimś cudem lewą stroną i gromadzi się pod nogami pasażera
Czy ktoś może wie gdzie znajdują się odpływy, którymi powinna ta woda wypływać na zewnątrz i jak najłatwiej je udrążnić?
Bardzo proszę o pomoc.

No wiesz bylo i to niedawno ale poniewarz lubie twoja okolice to napisze Woda jest odprowadzana 2 kanalami pod samochod w tunel skrzyni biegow.

Nagrzewnica ? Liscie?

Pięknie kolegom dziękuję.
Cały chyba kłopot polega na tym, że ASO nie wie jak się za to zabrać
Ja niestety nie mam odpowiedniej wiedzy by sam te kanaliki poudrażniać.

PS.
Okolice Chojnic są faktycznie przepiękne

faktycznie ładne te Chojnic okolice

woda leci po/w czasie deszczu?
jeśli tak - olej klimę.
rób co inni sugerują - wyczyść podszybie z syfu i nagromadzonych tam liści itp szlamu. Popatrz tam dokładnie, sam wszystko zobaczysz - najczęściej kanaliki nie są zapchane tylko samo wejście do nich. A same kanaliki można potraktować powietrzem z kompresora
potem weź kilka wiader wody i wylej na auto, patrz czy jeszcze leci do środka.

Po stronie pasażera, pod szybą masz filtr przeciwpyłkowy a zaraz zanim wentylator od nawiewu. Woda spływa po szybie, leci w kanał i jeśli nie odpłynie to masz filtr w wodzie i wentylator wciąga ci wodę na nogi pasażera. Także pod filtrem przeciwpyłkowym musi być odpływ urożniony. Ja załatwiłem to wężem i wodą. A syfu było......

----------------------------------------------
A jak nie wiemy co robić, to róbmy to!!!

Dzięki,
Podszybie już wyczyszczone za filtrem, było tam nawet sucho.
Kłopot i sęk w tym, że ostatnie kilkanaście dni było ciepło i sucho, a ja dalej walczę z wodą w aucie

[ wiadomość edytowana przez: Grzesio-B dnia 2006-10-02 19:59:58 ]