Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Grzesio-B Opel OMEGA MV6 Chojnice | 2006-09-30 16:12:09 Witam serdecznie,
W mojej Omesi wystąpił kłopot z odprowadzeniem wody z klimatyzacji za zewnątrz. Zaczęła się ona gromadzić w autku, ścieka jakimś cudem lewą stroną i gromadzi się pod nogami pasażera ![]() Czy ktoś może wie gdzie znajdują się odpływy, którymi powinna ta woda wypływać na zewnątrz i jak najłatwiej je udrążnić? Bardzo proszę o pomoc. |
![]() SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2006-09-30 20:58:35 No wiesz bylo i to niedawno ale poniewarz lubie twoja okolice to napisze Woda jest odprowadzana 2 kanalami pod samochod w tunel skrzyni biegow. |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2006-09-30 21:21:47 Nagrzewnica ? Liscie? |
Grzesio-B Opel OMEGA MV6 Chojnice | 2006-10-01 21:25:08 Pięknie kolegom dziękuję.
Cały chyba kłopot polega na tym, że ASO nie wie jak się za to zabrać ![]() Ja niestety nie mam odpowiedniej wiedzy by sam te kanaliki poudrażniać. ![]() PS. Okolice Chojnic są faktycznie przepiękne ![]() |
![]() kusy Czarna Bestia B Ostrołęka | 2006-10-01 22:37:20 Po stronie pasażera, pod szybą masz filtr przeciwpyłkowy a zaraz zanim wentylator od nawiewu. Woda spływa po szybie, leci w kanał i jeśli nie odpłynie to masz filtr w wodzie i wentylator wciąga ci wodę na nogi pasażera. Także pod filtrem przeciwpyłkowym musi być odpływ urożniony. Ja załatwiłem to wężem i wodą. A syfu było...... ![]() ---------------------------------------------- A jak nie wiemy co robić, to róbmy to!!! |
Grzesio-B Opel OMEGA MV6 Chojnice | 2006-10-01 23:42:36 Dzięki,
Podszybie już wyczyszczone za filtrem, było tam nawet sucho. Kłopot i sęk w tym, że ostatnie kilkanaście dni było ciepło i sucho, a ja dalej walczę z wodą w aucie ![]() [ wiadomość edytowana przez: Grzesio-B dnia 2006-10-02 19:59:58 ] |