Podświetlenie kresek i otwarcia znajdujących się na kratkach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Wczoraj podczas nocnej podróży nagle zwróciłem uwagę na kratki nawiewu. Mam wrażenie że "kreski" i "O" znajdujące się na środkowym nawiewie powinny być podświetlone tak samo jak z prawej i lewej strony. Proszę o informację czy mam się zabierać do wymiany żarówek. Ps. Omega tzw. C.

witka tez ostatnio mnie to zaciekawilo zajrzalem do ksiazki i okazalo sie ze nie ida tam zadne zaróweczki a wiec wszystko gra

...a jedna nie gra - tez mnie takie cos zaciekawiło - skoro skrajne sa podswietlane to srodek tez powinien byc i faktycznie jest Po wyjęciu nawiewów i ich ramki na górze znajduje sie zaróweczka. Moja omega ma podświetlane (98r) aczkolwiek starsza oma brata (95r) nie miała podswietleń. Skoro kolega ma C to na 100% jest tam przepalona zaróweczka

[ wiadomość edytowana przez: domin__g dnia 2005-10-25 22:32:12 ]

racja.....
U mnie tez jest podswietlanie, omka z 97->
radze od razu przy zakupie zakupić mocniejsza zaroweczke ale nie za duzo efekt bedzie lepszy.
Pozlecam tez wymiane zarowek w nawiewach bocznych i w włączniku świateł na mocniejsze..... przy włączniku jest odrębna historia bo światło rozpracane jest za pomocą pseudo-światłowodów ......

no widzicie panowie no to te ksiazki gowno warte ja mam omcie 97r model 98r a wiec tez musi byc podswietlenie trzeba bedzie rozbebeszyc i zobaczyc

............wstawcie sobie diody ledy niebieskie lub inne , będzie bajerancko i się nie przepalają i biorą mało prądu

pozdr.

Witajcie.
Podswietlane sa na bank bo sam niedawno wymienialem. Probowalem zalozyc czerwone ledy ale lipa straszna. Musi byc zarowka bo leda swieci punktowo a w srodkowym nawiewie zarowka jest bokiem.

jest na 100%,byłem sprawdzić babcia "C"

Cytat:
2005-10-26 00:27:41, afx pisze:
Witajcie. Podswietlane sa na bank bo sam niedawno wymienialem. Probowalem zalozyc czerwone ledy ale lipa straszna. Musi byc zarowka bo leda swieci punktowo a w srodkowym nawiewie zarowka jest bokiem.

ledy szerokokątne

proponuję kupic żaróweczki na najbkliższej stacji ben. i rozebrac wszystko, a następnie wymienić po czym poskładać wszystko do KUPY. Dobrej zabawy i powodzenia. Wszystko jest podświetlane !Wszystko jest podświetlane ! Gdyby nie mój przesympatyczny kolo THOMI to też nie wiedziałbym

Cytat:
2005-10-26 00:27:41, afx pisze:
Witajcie. Podswietlane sa na bank bo sam niedawno wymienialem. Probowalem zalozyc czerwone ledy ale lipa straszna. Musi byc zarowka bo leda swieci punktowo a w srodkowym nawiewie zarowka jest bokiem.

Jesli chcesz na czerwono to musisz żarówki pomalować kórewsko czerwonym lakierem do paznokci ( uzyj lakieru swojego a nie zony )

Malowanie to marny efekt - juz to przerabiałem - prawie nic nie widać . Najlepiej kup ledy na allegro co nie świecą punktowo tylko wokoło - efekt zajebisty . Jak wymienisz je w nawiewach to zostanie ci jeszcze sporo do wymiany - podświetlenie pokręteł kokpitu włączniki otwierania szyb itp . Kupa roboty , ale super efekt .

A ja naczytałem się na forum jak wyjąć włącznik świateł. Niestety za cholerę nie mogę go wyjąć. Może komuś się jakimś fajnym sposobem udało? Dajcie cynk.

aha. Naprawiłem sobie podświetlanie kratki nawiewu po str kierowcy. W sumie b prosta sprawa ale nie wiem jak się dobrać do kratki pasażera. Jak się wyjmuję boczną ścianę deski po prawej stronie?

Od strony pasazera wyjmuje się tak samo jak od kierowcy. należy delikatnie boczna ściankę podważyć wkrętakiem i masz oświetlenie

Włącznik świateł jest wciskany. Jeśli chcesz go wyciągnąć to musisz go podważyć delikatnie. Jak nie bedzie chciał wyjść po dobroci, to wymontuj ten malutki schowek i boczną kratkę nawiewu i będziesz mógł wpakować śrubokręt pomiędzy wyłącznik i kostkę do której jest on wciśnięty. Wtedy wyjdzie napewno, no i nie bedzie śladów po rozbieraniu.

U mnie w Omie z 97r. żadna kratka nie jest oświetlona. Czy to znaczy, że w moim aucie coś nie działa? Nie może być!!!

----------------------------------
OGIEŃ NA TŁOKI I.............!!!

Cytat:
2006-01-04 08:56:24, kusy pisze:
U mnie w Omie z 97r. żadna kratka nie jest oświetlona. Czy to znaczy, że w moim aucie coś nie działa? Nie może być!!! ---------------------------------- OGIEŃ NA TŁOKI I.............!!!

Ano może być

Cytat:
2006-01-04 08:56:24, kusy pisze:
U mnie w Omie z 97r. żadna kratka nie jest oświetlona. Czy to znaczy, że w moim aucie coś nie działa? Nie może być!!! ---------------------------------- OGIEŃ NA TŁOKI I.............!!!

moja omcia swieci w nocy jak choinka
tam sie wszystko swieci
fajnie
pozdro

A mi padło podświelenie od obiegu zamkniętego (ktore i tak nie działa )rozebrałem ,ale tam żarówka jest wlutowana nie ma na to jakiegoś patntu
spalona żaróweczka = nowy przycisk - nie chce mi sie w to wierzyć
A tak pozatym u mnie choinka

ps.nie dawno zrobiłem podświetlenie środkowych kratek - działa ,ale nie potrzebnie dorwałem sie do tego przycisku od obiegu !
Rozebrałem zobaczyłem żaróweczke macham kręce złapałem w zęby i sie rozsypała mało tego złamałem też ząbek ktory odbija ten przycisk i dupa obiegu już nie mam

[ wiadomość edytowana przez: SRK dnia 2006-01-08 18:31:59 ]