Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() pablo_ns Espero 1,8 +LPG Nowy Sącz | 2006-08-15 23:35:22 Szukam auta dla brata ma spelniac nastepujace warunki
ma ok 12 tys rok 1995-1999 poj do 2000cm przebieg do 200 tys abs poduchy klima najlepiej kombi bezwypadkowy krajowy Im wieksze tym lepsze bo on lubi krowy dlugie! Leganze mu proponowalem ale odrzucil bo duzo pali |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-08-16 00:03:55
Super...leganza dużo pali...może i tak bo niemało ![]() ![]() ![]() Z tego co widzę najlepiej pasowałby mu full wypas autobusik palący 3,5 LPG na trasie ![]() ale to ja tak tylko na marginesie....przykro mi ale skoro chce się kupić duuuże auto z motorem 2 litery to nie ma co liczyć na cuda ze spalaniem...no chyba że w jakimś fajnym dieselku ale to już inna zupełnie kategoria cenowa |
![]() pablo_ns Espero 1,8 +LPG Nowy Sącz | 2006-08-16 00:07:40 spalanie moze wynosic do 12 l na miescie czyli silniki 2000 cm powinny sie zmiescic. Masz jakies propozycje konkretne aut |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-08-16 01:01:21
Ja tylko w materii leganzy ( bo mię poruszyłeś tem hasłem w/w) Nie rozumiem...liganca pali 12,5-13,5 gazu w mieście przy moim naprawdę nielekkim bucie !!...Poprzedniemu właścicielowi z nie nigdy nie przekraczała na mieście max /!/ 10 l (benzynki bo nie montował instalki) ...na trasie do Włoch (bo tam najczęściej jeździł ) nigdy nie przekraczała mu 7- max 8 l !!...wiem ze tak było bo znam człowieka od lat a miał zwyczaj dokładnego litrażowania samochodu i spisywania danych Skoro to auto odpada bo DUŻO PALI a 12 litrów jest akceptowalną wartością ...to napradę nie pojmuję co to za "logika" ![]() ![]() Argumentem na NIE mógłby być niewielki bagażnik czy to że NIE kombi ...ale NIE bo ..."dużo" pali ? ![]() [ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2006-08-16 01:06:34 ] |
![]() pablo_ns Espero 1,8 +LPG Nowy Sącz | 2006-08-16 08:01:23 ja sobie chce kupic po espero leganze ale one chodza po 16 tys bo ja chce CDX |
![]() pablo_ns Espero 1,8 +LPG Nowy Sącz | 2006-08-16 10:29:51 moze takie auto? Opel Omega Kombi co sadzicie o nim. silnik 2,0 lub 2,5 Diesel |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2006-08-16 10:41:18
Omesia ładne autko, ale wiele głosów jest takich, że to najgorszy opel. Poza tym czy liczysz na to że silnik 2.0 w oplu będzie palił mniej niż niemal ten sam silnik w leganzie ?? Przy okazji wymiany uszczelki pod deklem zaworów w ledze mechanik stwierdził, że koreańce bardzo sensownie oskubali silnik 2.0 z elektroniki (m.in. przepływomierza), która niewiele daje, a czasem sie psuje. O oplowskich dieslach zapomnij - niestety opel nigdy nie miał dobrego diesla, od zawsze kombiniował z isuzu bądź innymi producentami (ostatnio z fiatem - 1,3 jtd). |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2006-08-16 17:13:36 Kup mu Espero i zapisz do Klubu ![]() |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2006-08-16 17:25:51
i on tez bedzie tak dupcył i pytał jak okrecic srubke na klemie jak to jak tamto?? to moze lepiej ta omege w dieslu... :p |
![]() pablo_ns Espero 1,8 +LPG Nowy Sącz | 2006-08-16 21:52:33
chcesz powiedziec ze jestem upierdliwy? |
![]() DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2006-08-16 22:57:20 Ja wtrące swoje trzy grosze ![]() Dwulitrowy silnik z klimą nie będzie palił mniej jak 12,5 litra gazu w mieście, żebyś nie wiem jak cudował ![]() Lega dużo pali ? Jadąc na urlop z pełnym bagażnikiem i bez szaleństw z prędkością ( do 140 km/h w duuużych porywach, a średnio 100-110 km/h ) Lega spaliła 8,80 LPG ![]() Mondeo 2,0 16V przy tych maksymalnych upałach co były ( przy nie lekkiej nodze Caroline ![]() ![]() |
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2006-08-16 23:24:52
No i właśnie dlatego na tym forum mało się dzieje, będę trzymał z pablo bo go rozumiem i nie dziwie się jego pytaniom. Co prawda juz to kiedys pisałem ale powtórze, że jestem pewien, że wiele osób zamiast o cos pytać daruje sobie nie chcąc czytać potem drwin z własnej osoby. I mogę podziekować Kolberowi, że po raz któryś w swojej karierze (pewnie już tym znudzony) odpowiedzial mi bez drwin jak pomalował światła wewnatrz i nie zaśmiał sie jak spytałem co to "motip" choc sam wiem że to było durne pytanie. Wiem że pewnie tak sobie tylko zażartowaliście z młodszego stażem kolegi ale przy okazji tak mi się wyrwało. Pozdrawiam rózniez innych cierpliwych. |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-08-16 23:43:05 nubira kombi???
vectra kombi??? jeżeli szuka najlepiej kombi to pewnie zależy mu na bagażniku... tak wiec leganze bym odpuscił bo ma mały bagażnik..... ponadto za 12 kzł ciężko będzie znaleźć dobrą zadbaną leganze.... z nubirą dużo łatwiej.... będzie na pewno młodsza od opla, silniki 2.0 praktycznie takie same...... moze jeszcze passat kombi??? ale zadbany i nie bity...... P.S. Yelon cośtam ![]() moją karierę zacząłem na autokaciku i jakoś nie przeszkadza mi odpowiadanie kilka razy na to samo pytanie... tam to jest normalne... uważam że po to jest forum, zeby sobie pomagać a nie odsyłać do archiwum........ bo jakby na każde pytanie odsyłać człowieka do archiwum to po co mu w ogóle forum..... niech włazi do archiwum i szuka.... pozdro |
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2006-08-16 23:55:06
YelonkoskY od Jelonek, nazwy osiedla na którym mieszkam ![]() No własnie, po co komu forum niech wszyscy sie zamkną i siedzą w wyszukiwarce... Szkoda, że nie wszyscy podzielają Twoje podejście do tematu, ja tez uważam że jak się odpowie któryś raz na ten sam temat to korona z głowy nie spadnie, wtedy może więcej osób brałoby udział w dyskusji. Ja sam wole czasem popisać na privie (np dyskusja o naprawie auta z Bogdanem1) niż na Espero bo po co mam czytać zjebki ![]() Zreszta objawem obawy przed zjebką są właśnie posty zaczynające się od "szukałem w wyszukiwarce ale nie znalazłem, przepraszam", "wiem że to juz było" itd. [ wiadomość edytowana przez: YeLonkoskY dnia 2006-08-16 23:56:45 ] |
![]() pablo_ns Espero 1,8 +LPG Nowy Sącz | 2006-08-17 02:50:33 ile trzeba dac za leganze cdx w dobrym stanie??? Problem rozwiazany bo wybor padl na omege 2,5 diesla kombi |
![]() maskekk 1,5 wwa | 2006-08-18 00:13:31 W omegach do 12tysi jak jest diesle to jest to 2.5tds silnik produkcji bmw i jest on stosunkowo niezly. te isuzu nie sa zle ![]() |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2006-08-18 09:50:50
Nie rozumiem pytania - przecież problem rozwiązany ?? A z którego roku ta omega ?? |