Elektrozawow Poldek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Gdzie w poldku jest elektrozawór???

Mam taki problem ze moj polek chce jezdzic tylko na gazie a czasem tylko na benie.Jak moze byc tego przyczyna??

Elektrozawór czego? Ani nie podałeś modelu, ani typu instalacji, a nikt tu szklanej kuli nie ma. Z avatarka wnioskuję, że to jakiś monowtrysk, abimex lub bosch. Więc benzyna jest odcinana przez wyłączenie wtrysku. Wtrysk jest wyłączany przez kompa LPG lub emulator wtrysku (II gen.) lub przełącznik w kabinie, emulator wtrysku lub przekaźnik (I gen.). Elektrozawory gazu masz na butli w wielozaworze, przy filtrze gazu i/lub przy reduktorze. Tego przy reduktorze może nie być. Zależy jaki reduktor.
A przyczyn może być wiele, najprawdopodobniej coś z elektryką.
Poza tym to straszne lenistwo się pleni, jakbyś trochę przeszperał forum to na pewno znalazłbyś odpowiedzi na swoje pytania. Ale powiedzmy, że to przez te upały

[ wiadomość edytowana przez: Danek dnia 2006-07-31 14:24:00 ]

Faktycznie ,że przez te upały to lepiej otworzyć okno i pchać sam. trzymjąc reką kierownice. A jakie oszczedności pozostanaą

Heheh...sorka Poldek 1.6 Atu plus Wtrysk boscha gaz "elpigaz".

Cytat:
roxoO
Wysłany: 2006-07-31 19:19:41

Heheh...sorka Poldek 1.6 Atu plus Wtrysk boscha gaz "elpigaz".

Hurrraaa! Zgadłem!

To jak go zrobic??Zeby działał I ile to moze kosztowac??

Przejżyj dokładnie całą wiązkę elektryczną od LPG, szczególnie miejsca gdzie instalacja LPG wcina się w "obwody benzynowe". Jeśli wszystkie połączenia elektryczne są w porządku zobacz czy czasem we wtyczce kompa nie ma zaśniedziałych styków. Jeśli i tu nic nie znajdziesz to moim zdaniem nawala komp gazowy ewentualnie przekaźnik (jeśli takowy występuje) odpowiedzialny za przełączanie gaz/benzyna (może być zamontowany wewnątrz obudowy kompa LPG. Nie sądzę by problem powodował któryś elektrozawór bo one odpowiadają tylko za zasilanie gazem i nie mają nic do benzyny (w tym akurat przypadku).

No w sumie tak ale wiesz ten poldek raz chodzi na gazie a raz na bence. Tylko jak chodszi tylko na bence to wystarcfzy zeby wyjac styki od kompa.I wsadzic jeszce raz i chodzi na tym i na tym.To co to moze byc?

Może jednak jakiś "zimny" lut w samym kompie LPG, zdarza się. Albo tak jak pisałem słaby styk we wtyczce.

Chyba bendzie najlepiej jak go oddam do majstra;]