MotoNews.pl

LPG do boxera. Jaka instalacja i gdzie we Wrocławiu?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich z pierwszym postem
Właściwie to jak w temacie.
Autko to 6-cylindrowym boxer 3,3l, 24V, wolnossący.
Przejechałem się po kilku warsztatach we Wro, no i efekt był taki, że mam teraz w glowie groch z kapustą
Aby jeszcze bardziej sobie namieszać w głowie postanowiłem zapytac się Was
A poważnie- poprzedni właściciel probował zakłądać do tego autka jakis gaz za 1,5tys.zł i po prostu samochód na nim nie chcial jechać. Zdaje sobie sprawę, że potrzebna jest instalacja za 4-5 tys. zł (może nawet więcej?), i jestem na to przygotowany- jednak nie chcialbym mieć później przykrych niespodzianek, opisywanych przez niektórych, typu "strzały", zrywy, duże utraty mocy, wypalanie zaworów etc..
Czy jakąś konkretną instalację moglibyście ze spokojem polecić?
Jednocześnie byłbym wdzięczny za podanie namiarów na serwis mający doświadczenie w zakładaniu LPG do takich silników. Myslałem o firmach typu Sparco czy Wrocar albo Abart. A może inny serwis polecicie? Z góry dziękuję.

[ wiadomość edytowana przez: qn dnia 2006-08-04 22:43:29 ]

Chcesz Porsche zagazowac czy co
Co to za samochod ?
Zdaj sobie sprawe z tego, ze gazownicy beda eksperymentowac na Twoim samochodzie bo czesc z nich na oczy nie widziala takiego silnika, wiec sie zastanow, czy warto.

[ wiadomość edytowana przez: zp dnia 2006-08-05 21:10:37 ]

No toż właśnie o to pytam o takich, co gazowali już silnik nieco większy i bardziej skomplikowany niż w Lanosie
Autko to zwykłe,, 10-letnie Subaru SVX- wpadło okazyjnie, więc trzeba jeździć- stąd pytanie
PS. A' propos Porszawki- widziałem raz w okolicach Poznania zgazowaną Carrerę...

witam.
jest to proste auto do zagazowania nawet na zwykłej instalacji tylko nie za 1,5 tyś. zł.