MotoNews.pl

Pojedyncza wycieraczka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dzis od rana probowalem cos zdzialac z przerobka wycieraczki aby stala na srodku szyby ale jednoczesnie zgarniala cala szybe jak w uno, ale niestety nie udalo sie

mzoe macie jakies pomysly, lub doswiadczenia co zrobic zeby dzialalo bede bardzo wdzieczny

to już chyba wyszło z mody

moda moda ale mi sie podoba

Cytat:
2006-07-09 10:44:59, Dawciol pisze:
moda moda ale mi sie podoba

i to najważniejsze

wiatm kiedys tesz szukalem informaci na ten temat i ktos mi napisac cos takiego
--------------------------------------------------------------------------------

jak masz spawarke to nie ma w zasadzie problemu...
trzeba pociac mechanizm i przedluzyc ramiona i dzwignie od spodu w mechanizmie
potem trzeba przedluzyc ramie wycieraczki, i jesli w standardize jest zakrzywione to trzeba je wyprostowac, no i kupic dluzsze pioro
dlugosc ramion mechanizmu musi byc perfekcyjnie dobrana... jak beda zle stosunki dlugosci to albo nie bedize zamiatala calej szyby, albo bedize zamiatala szybe i maske albo spalisz silnik jak sie zablokuje w polowie jakos albo cos polamiesz...
trzeba wybebeszyc i potestowac - kazde auto ma inaczej
... oczywiscie to porazka jak wycieraczka staje na sztorc i jeszcze jest jakas biala czy inna zeby bylo lepiej ja widac... jesli ma byc jedna to tylko na dole musi parkowac i to nisko.
u mnie parkuje na dole, jest szybka (cala szybe zamiata w czsie w jakim zamiatala dotychczas pol szyby - poprostu czas tam i z powrotem jest taki sam jak byl) i sciera tak samo dobrze a nawet lepiej jak scierala (nowe pioro
kiego "

czytalem to na forum.tuning.pl na stylingu