MotoNews.pl

Klima zamiast 950 gramów wchodzi 600

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Właśnie ten sam problem co w temacie.
Spotkał sie ktos z czyms takim?Czemu wiecej nie chce wejsc.Omega 3000cm.MV6.
Ten co nabijał tez nie miał pomysłu
Klima chodzi jednak nie dmucha zimnem tak jak powinna.

A ten ktoś co ci to robił miał konkretny sprzęt czy przyszedł do ciebie z butlą i dwoma wężykami??

Jest taka możliwość ze pompa blokuje ci przepływ gazu i ładując ci system wychodzi lipa. Najlepiej pojedź jeszcze raz i niech ci sprawdza ile teraz masz gazu w układzie.

Nabijał mi automatem (wyglądał profesjonalnie) Wszystko trwało ok 45 min.Nabiło 600 i odbiło

To jeżli miał maszynke do nabijania która mizey ilosć i ciśnienie w obu zaworach to nie mam pojecia. Jedyne co mi na myśl przychodzi to to ze kiedys np przy wypadku orginalne rurki zostały zniszczone i ktoś cos podorabiał i teraz są któtrze lub ciencze albo cos w tym stylu bo innej obcji nie ma chyba.

Witam.
Miałem podobny problem. Miałem pusciutką klimę. Historia kilmy nie znana. Nie chodzila od samego zakupu Omesi. Za pierwszym napełnianiem weszło mi coś koło 450g. Panowie stwierdzili, że mam "przytkaną" klimę. Poradzili żebym pojezdził na nonstop właczonej klimie przez parę dni (no i żeby troche nabic km).
Po około 5 dniach pojechałem po raz drugi na "dopełnienie" czynnika. Po ściagnięciu z instalacji czynnika i ponownym napełnieniu weszło coś koło 700g. Od razu na miejscu zdecydowaliśmy o jeszcze jednym cyklu ściagania i napełniania kilmy. I po kilkudziesięciu minutach było w instalacji 900g. I na tym poprzestaliśmy. Póki co ładnie chłodzi - zobaczymy co będzie dalej

Dzieki slawus33.Tak zrobie bo chłodzi ledwo co.

Facet co mi robił klime powiedział, że w oplach chłodnice padają, tzn. robią się nieszczelne no i w moim przypadku miał rację, kupiłem chłodnicę za 300zł nówkę z filtrem, wyciągnęli starą, a pod wentylatorem zielona plama :] Nabił full i teraz chodzi jak nowa

Cytat:
2006-08-04 16:09:04, zYx pisze:
Facet co mi robił klime powiedział, że w oplach chłodnice padają, tzn. robią się nieszczelne no i w moim przypadku miał rację, kupiłem chłodnicę za 300zł nówkę z filtrem, wyciągnęli starą, a pod wentylatorem zielona plama :] Nabił full i teraz chodzi jak nowa

Miałem 3 miechy temu właśnie wymienianą chłodnice.

Cytat:
2006-08-04 18:37:57, KiVash pisze:
Miałem 3 miechy temu właśnie wymienianą chłodnice.

Miałeś wymienianą i już musiałeś nabijać klime? A ten kto ci robił miał jakieś doświadczenie?

To mi robił serwis klimy.