Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Thomi Opel Omega A Warszawa | 2005-07-01 21:32:40 Może mnie tu koledzy zrugają.. ale ja stawiał bym na wtryskiwacze.. DOlej jakiegoś oczyszczacz może pomoze.. Masz odcinke pompy kiedy jeżdzisz na LPG>> ![]() |
![]() dag Vectra B Sulechów | 2006-06-04 21:37:07 Podepnę się pod ten post. Mam vectre B 1.8 16V instalacje Landi Renzo. Mój problem: Na gazie jest wszystko ok, ale na benzynie w ogóle nie reaguje na wciskanie pedału gazu, dopiero po jakiejś chwili zaczyna powolutku przyśpieszać, ale pod warunkiem leciutkiego wciskania pedału gazu. Jak pojeżdże na benzynie jakieś 50 km i go powiedzmy ,,przepale" to ok, wystarczy jednak znów przełaczyć na gaz i po jakiejś chwili na benzynie znów sie nie da jechać. Może ktoś wie co to może byś?
PS szukałem w wyszukiwarce, ale nie znalazłem nic podobnego. |
![]() dag Vectra B Sulechów | 2006-06-05 19:37:33
No ja już wcześniej byłem na diagnostyce i rzeczywiście był błąd sondy mechanik coś tam pogrzebał, skasował kompa i sonda zaczęła chodzić dobrze no i autko śmigało na benie, Tylko po wrzuceniu na gaz wszystko sie znów popsuło. Dzięki za rade, jutro jade do gazownika i niech naprawia co popsuł, bo rozumiem, że to już działka gazownika, aby auto chodziło. Teraz już się nie dam odprawić z kwitkiem. Wcześniej powiedzieli mi że ich gaz chodzi dobrze więc muszę jechać na diagnostykę od benzyny bo to nie ich wina, że na benzynie nie chodzi. Pozdro. |
![]() dag Vectra B Sulechów | 2006-06-06 08:10:14
U mnie jest podobinie jak bym chciał zresetować, ale musiałbym to robić codziennie. Więc postanowiłem usunąć przyczynę, a nie tylko skutki. Jakby mi się to działo po przejechaniu kilku tysięcy kilometrów, tak jak w Twoim przypadku, to pewnie też bym się aż tak bardzo nie przejmował, ale ja mam to po przejechaniu 20 - 50 km. Pozdrawiam dag. |
michu808 Omega B Caravan Trzcianka | 2006-06-08 08:44:14 Miałem identyczny problem co dag . Winna była zła emulacja lambdy. Wystarczyło zmienić czasy emulacji L i H a ECU benzynowy się nie rozjeżdża. Po zmianie emulacji - reset przez odłączenie klem na ok 0,5h, rozgrzanie silnika na benzynie , przełączenie na gaz i powinno być OK- przynajmniej u mnie tak jest. ![]() |
waflo 406 coupe Milton Keynes | 2006-06-08 11:54:21 michu808 a jakie ustawiles wartosci dla L i H w AL-700 ? Ja ekperymentuje z tym od jakiego czasu i nie moge znalezc odpowiednich dla mnie. Mam Puga 406 z kompem Bosha 5.1
waflo |
michu808 Omega B Caravan Trzcianka | 2006-06-08 13:50:49 Dla każdego auta ustawienia te sa różne, było o tym sporo watków. Ja mam w tej chwili L/H - 0,6/0,4. Adaptacja się nie rozjeżdża ale check czasami się zaświeci. Autko to Omega B 2.0 8V z kompem Bingo S-4 |
Mecenas77 Toyota Starlet Wrocław | 2006-08-24 22:25:56 Poza tym słychać z tyłu (tam, gdzie jest zbiornik gazu) jakby mały syk, przy dodawaniu przyspieszenia (nie mylić z "gazem").
Może po prostu za bardzo się ostatnio wsłuchiwuję ![]() Czy to mogą być problemy związane z koniecznością wymiany: świec, kabli, filtru paliwa, palca rozdzielacza (?), czy tzw. kopułek - ogólnie rzecz biorąc oprzyrządowanie wtryskowe, czy same wtryski. ![]() Mam silnik na wielowtrysku. |
ciaastus Grabów | 2006-08-29 07:29:17 Mam fiestę 1.3 z instalką II generacji i nie mam ssania na zimnym silniku. Zauważyłem, że problem pojawił się po założeniu LPG. Ale... gdy przed zgaszeniem silnika przełącze na benzynę na przynajmniej 5 minut i tak zgaszę i rano na benzynie odpale to ssanie jest???? Czy to może być złe ustawienie emulatora lambdy??? BINGO S4?? Jak powinno wyglądać to ustawienie, pojadę do tych "osłów" to muszę im powiedzieć, bo pewnie na to nie wpadną ![]() |