| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2003-05-01 11:30:47 Salmon, mam podobny problem i jak na razie dowiedziałem się tylko tyle, że trzeba kawał samochodu rozebrać zarowno od strony kabiny jak i komory silnika. Nie ma podobno innego dostępu do obudowy nagrzewnicy. W omesi B sterowanie ciepłe-zimne jest linka, a rozdział tzn szyba, nogi podciśnieniowo. Z tego co sprawdziłem rozdział działa ok, sterowanie główną klapą też, więc proble tkwi pewnie w dokładności dolegania klapy do obudowy nagrzewnicy. Zaraz po wielkiej majówce będę z omesią w warsztacie i mam zamiar zająć się też tą usterką, dam znać jak so poszło |
Edmund_Dantes LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Gorzów Wlkp. | 2003-05-01 18:48:43 Witam
Mam podobny problem ( tzn mimo ustawionego suwaka w położenie zimne i tak leci powietrze lekko ogrzane) , ale ja przeraziłem się bardziej ponieważ mimo przestawiania suwaka w skrajne położenia i załączaniu stacyjki ne słyszę żadnego "pomruku" elektrycznego silnika w takim razie zapytuję gdzie on ma się znajdować ( może to właśnie u mnie jest przyczyną sauny latem w Bestyji Pozdrawiam Edmund Dantes |
Szpila Opel Senator Wschowa | 2003-05-05 11:08:28 Witam, mam pytanko- czy wie ktoś może, jak to jest skonstruowane w Senatorze B? Czy może to jest elektrycznie sterowane? Z góry dziękuję! Szpila |