| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
domin__g Omega B caravan Leszno | 2005-09-28 22:01:43 WItam, posiadam omege b 98r (centralny w kluczyku - radiowy). Raz nacisne - auto sie zamknie, drugi raz - zarygluje zamki. Każde nacisnięcie potwierdzane jest błyskiem kierunków. Jak otworze tak zamkniete auto kluczykiem to po otworzeniu dzwi kierunkowskazy zaczynają migac. Gasną po ponownym zamknieciu z pilota lub po właczeniu zapłonu. Teraz pozostaje pytanie czy posiadam alarm (moze sama syrena padła)? Zadnej lampki kontrolnej nie mam, gdzie szukac centralki?
Zgóry dziekuje za pomoc. Pozdrawiam Domin |
MEGA_3 LOB WETERAN caravany dziwne Kalisz | 2005-10-30 23:22:50 to nie dziwny alarm a fabryczny alarm |
domin__g Omega B caravan Leszno | 2005-10-31 23:50:50 Drążac dalej temat doszedłem do podszybia z lewej strony auta - tam według TIS powinna znajdowac sie syrena alarmu. U mnie jest sama wtyczka Podpiełem kontrolke (zaróeczke) i wymusiłem właczenie sie "alarmu" i na tej kostce pojawiło sie napiecie - lampka migała jakis czas i przestawała. Jak wygląda syrenka? Jest to typowa syrena o zmiennym tonie czy taka jak klakson? Moze ktoś zapodać fotke? |
Pawelsem B Kombi Warszawa | 2005-11-03 21:13:52 Pozdro
domin__g możesz powiedzieć dokładnie gdzie znalazłeś tą wtyczkę? Ja u siebie szukałem i nie mogę namierzyć ani syreny ani wtyczki. Daj znać. Pozdrawiam |
Piwek Omega B Caravan Hajnówka | 2005-11-03 21:54:21 U mnie to sano czyli nic się nie dzieje po puszczeniu bolca tylko kontrolka odok awaryjnych zapala i oświetlenie kabiny... i nic poza tym. Czy mam alarm ?? |
domin__g Omega B caravan Leszno | 2005-11-03 22:38:22
Stojac twarzą do silnika to z prawej strony plastikowego podszybia. Jest w nim gumowa tulejka do odprowadzania wody. można ją wyjąc i przez otwór zajzeć do środka. Tam znalazłem wtyczke a syrena powinna być przykrecona na bolcu wspawanym w nadkole. |
Pawelsem B Kombi Warszawa | 2005-11-04 21:44:08 Ok Dzięki serdeczne. Jutro poszukam.
Pozdrawiam |
Joka89 OPEL OMEGA Zgierz | 2005-11-04 23:36:04 jęsli nic nie wyje to albo macie wyłaczoną syrenke albo popsuta albo coś z klaksonem innej mozliwości niem a jak migają kierunki to musi być alarm |
DruteX OMEGA 2.5 V6 Caravan Tarnów, Kraków, NYC | 2005-11-06 14:30:07 ![]() |
ARCIK112 B Caravan 2.5 V6 Płock | 2005-11-06 21:02:00 A jak nie migają kierunkowskazy - to znaczy że nie ma alarmu. Czy były wersje bez autoalarmu skoro większość B ma elektroniczną blokadę zapłonu?
Po zamknieciu zamka od strony kierowcy kluczykiem lub pilotem zapala się czerwona lampka przy śmiesznym ludziku. Daje to to - że próba otwarcia samochodu z samego kluczyka kończy się zapaleniem tej lampki i absolutna blokadą elektroniki silnika. Ale oprócz świcącej lampki nic nie miga. |
scraby opel omega b combi a ... Mińsk Mazowiecki | 2005-11-09 22:35:28 ja mam omegę b z 99 roku i zamykam drzwi z kluczyka -migają kierunki, drugi raz - migaja kierunki i ryglują się drzwi , lamka czerwona po ludzikiem biegnącym na konsoli środkowej świeci się ciągle a potem sobie miga alarm jest uzbrojony. przez otworzone okno macham ręką wewnątrz i zaczyna wyć alarm , klakson z przerywanym dźwiękiem i kierunki błyskaja aż miło, jak się naciśnie w odpowiednim momencie przycisk z ludzikiem przed zamknięciem centraknego (trzeba to zrobić w kilka sek.przed zamknięciem), to sie ma alarm z dozorem wnętrza albo bez dozoru ( np. jak się zostawi psa w środku albo dzieciaka ), zapłon zblokowany drzwi zamknięte, alarm nie wyje że coś w środku jest , tylko manipulowanie z zewnątrz uruchomi alarm, z tyłu na szybach mam czujniki stłuczeniowe szyby, jedynie to alarm nie wyje jak sie np. trzęsie samochodem albo uderza w karoserię . |
przemeck Opel Omega warszawa | 2005-11-11 19:02:27 kurcze. o jakim ludziku jest mowa? nic nie kapuje...
a objawy mam podobne do kolegów - na kluczyku mam dwa przyciski. górny otwiera i zapalaja się kierunki, a dolny - na raz - zamyka zamek centr. - błysk kierównków - na dwa - rygluje zamki w drzwiach (nie mozna otworzyć drzwi od wewnątrz) i błysk kierunków. dodaję, że błysk jest jednokrotny... na desce ani nigdzie indziej dodatkowego przycisku ani lampki nie mam... to ma ten alarm czy nie? ps. dajcie znać zanim bedę - klnąc na czym swiat stoi - szukał syreny na podszybiu... dzięki instrukcjom szacownych kolegów... dzięki |
maxel Omega B Caravan TD Ruda Śląska | 2005-11-12 07:51:01
I wszystko w tym zakresie |
majkel-europe Opel Omega B Caravan Sanok | 2005-11-13 21:09:19 Ja tez nie mam alarmu... |
ARCIK112 B Caravan 2.5 V6 Płock | 2005-11-18 23:26:24 Nie mieć alarmu - to mieć dalej zaprzyjaźnionych sąsiadów. Najważniejsze, żeby auta nie mógł byle dupek uruychomić. Dzisiaj i tak nikt nie zwraca uwagi na wyjące alarmy. |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2005-11-19 00:28:47
Nie masz alarmu
|