Syrena i alarm MV6 na podczerwień

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie działa syrena jak załącza sie alarm(jest podłączona) oraz czujnik ruchu - wszystko inne jest ok łącznie z alarmem,domykaniem szyb, szyberdachu nawet kierunkowskazy działają podczas otwierania drzwi-itd.Przewertowałem wszystkie pokrewne tematy na tym forum jednak nie znalazłem rozwiązania na ten temat.Znalazłem tylko cos takiego:
"Znajomy kazal mi wsadzic kluczyk do stacyjki przekrecic na 1 i przytrzymac 2 guziki - po parunastu probach auto sie zamknelo i otworzylo, alarm zadzialal" -autorstwa _GARY_ .
Jednak to tez nic nie daje.
Pytanie jest czy mozna zaprogramować jakoś samą syrene i (też)czujniki ruchu na środkowych słupkach miedzy drzwiami by działały lub nie w jakiś sposób?
Za kazdą pomoc będe zobowiązany.

O. Mi tez nie dziala... A to powinna?? )

Zdro!

Cytat:
2006-08-08 17:58:05, katan pisze:
O. Mi tez nie dziala... A to powinna?? ) Zdro!

wypadało by

Syrena!!

a to jest tam jakaś syrena??

według mnie to klakson?

ale moge się mylić

Przynajmniej ja tak mam

Pozdro

Po prawej stronie patrzac od przodu samochodu pod plastikowa obudowa wycieraczki,wyjmujesz gumowa rynienke po ktorej scieka woda i widzisz szyrene.

hym

dziwne

jutro trza sprawdzić

może też nie działało i ktoś się podopinał pod klakson

dzięki za info

Pozdro

Oma 2.5 V6 1994 sedan
do chwili wymiany alarmu był klakson

taka bryka i taka oszczędność ??????

Cytat:
2006-08-08 18:45:45, KiVash pisze:
wypadało by

Hmmm.. a jak to sie wlacza? Tzn zeby syrenka sygnalizowala zamkniecie samochodu i uruchomienie alarmu?

pzdr

Cytat:
2006-08-09 09:45:27, katan pisze:
Hmmm.. a jak to sie wlacza? Tzn zeby syrenka sygnalizowala zamkniecie samochodu i uruchomienie alarmu? pzdr

to właśnie i ja chciałem wiedzieć

Witam syrena znajduje się gdzieś pod maglownicą przy nogach kierowcy.Ale ona nie sygnalizuje otwarcia i zamknięcia tylko włamanie a na co ma Wam ryczeć przy każdym otwieraniu i zamykaniu tak mi się wydaje dla mnie tam lux że nic nie rzęzi .

oczywiście w przedziale silnika a nie w środku.

[ wiadomość edytowana przez: mv6 dnia 2006-08-09 13:05:19 ]

Cytat:
2006-08-09 13:04:16, mv6 pisze:
Witam syrena znajduje się gdzieś pod maglownicą przy nogach kierowcy.Ale ona nie sygnalizuje otwarcia i zamknięcia tylko włamanie a na co ma Wam ryczeć przy każdym otwieraniu i zamykaniu tak mi się wydaje dla mnie tam lux że nic nie rzęzi . oczywiście w przedziale silnika a nie w środku. [ wiadomość edytowana przez: mv6 dnia 2006-08-09 13:05:19 ]

Tak ,masz racje tylko po otwarciu centralnego przez uchyloną szybe i otwarcie drzwi alarm powinien wyć a u mnie migają tylko światła awaryjne.Wniosek alarm chodzi a syrena nie.I co z tym fantem zrobić??

Cytat:
2006-08-09 14:03:16, KiVash pisze:
Tak ,masz racje tylko po otwarciu centralnego przez uchyloną szybe i otwarcie drzwi alarm powinien wyć a u mnie migają tylko światła awaryjne.Wniosek alarm chodzi a syrena nie.I co z tym fantem zrobić??

mam tak samo
o ile mnie pamiec nie myli temat byl juz walkowany na forum...

Cytat:
2006-08-09 14:08:46, Szymek_J pisze:
mam tak samo o ile mnie pamiec nie myli temat byl juz walkowany na forum...

...był podobny,ale odpowiedzi brak

Hmm zabileś mi ćwieka ja jak zostawie otwartą szybę załącze alarm i włożę ręke do środka tak żeby czujki to załapały to wyje dostań się do sygnału i zobacz czy dochodzi tam napięcie podczas wzbudzenia alarmu.

A co zrobić by światła migneły gdy włączy sie z pilota alarm?
I jeszcze jedno, czy ktoś wie jak w ogóle sie programuje alarm??.
Zauwazyłem,ze podczas otwartych drzwi i przekręceniu kluczyka na I gdy sie przytrzyma guzik na pilocie lampka podświetlenia wnętrza miga trzy razy ,ale efektów nie widać.Moze to tylko jakaś synchronizacja.