Licznik kilometrów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich klubowiczów zanim zaczne pisac chcialbym zaznaczyc iz nie znalazlem na forum nic na temat mojego problemu . Trudno sie dziwic. Otóż kupilem jakis czas temu bmw e36 320i od polaka niestety, który bardzo nieumiejetnie skasowal liczki kilometrów usówając przy tym wszystko co sie dalo .....Polak potrafi ((. Stało sie , przeglądajac ksiązki serwisowe mojego samochodu oraz blankieciki wymiany oleju(polak tego nie znalazl i nie wyżucił hehehe) stwierdzilem ze samochód ma faktycznie przejechane okolo300 tys km a nie jak wskazuje budzik 48 tys czy istnieje mozliwosc poprzez podpiecie do kompa wprowadzenie nowego przebiegu czyli 300 tys ??? moje sunia jest z 1992 roku .. Jeśli ktoś ma jaiś pomysł bardzo prosze o rade.... ))) Pozdróweczko
Dejot

Cytat:
2006-08-04 21:51:42, dejot pisze:
witam wszystkich klubowiczów zanim zaczne pisac chcialbym zaznaczyc iz nie znalazlem na forum nic na temat mojego problemu . Trudno sie dziwic. Otóż kupilem jakis czas temu bmw e36 320i od polaka niestety, który bardzo nieumiejetnie skasowal liczki kilometrów usówając przy tym wszystko co sie dalo .....Polak potrafi ((. Stało sie , przeglądajac ksiązki serwisowe mojego samochodu oraz blankieciki wymiany oleju(polak tego nie znalazl i nie wyżucił hehehe) stwierdzilem ze samochód ma faktycznie przejechane okolo300 tys km a nie jak wskazuje budzik 48 tys czy istnieje mozliwosc poprzez podpiecie do kompa wprowadzenie nowego przebiegu czyli 300 tys ??? moje sunia jest z 1992 roku .. Jeśli ktoś ma jaiś pomysł bardzo prosze o rade.... ))) Pozdróweczko Dejot

Sa urzadzenia na allegro pod nazwa TACHOPRO sluza one do diagnozy i korekty stanu licznikow, kolega chce zamowic , a ja mam laptopa i bede sie tym bawil i testowal owe urzadzonko.

wiem tak tez myslalem ze ktos o tych urzadzeniach wspomni tylko czy jest sens kupowac urzadzonko poto tylko aby zmienic stan licznika.... pewnie w lepszych stacjach obsugi pojzdow podpięcie do interfejsu zalatwiloby sprawe

Cytat:
2006-08-04 22:08:43, dejot pisze:
wiem tak tez myslalem ze ktos o tych urzadzeniach wspomni tylko czy jest sens kupowac urzadzonko poto tylko aby zmienic stan licznika.... pewnie w lepszych stacjach obsugi pojzdow podpięcie do interfejsu zalatwiloby sprawe

No nie wiem, koles kupuje i mam pare osob aby naciagnac na usluge korekty takze urzadzenie powinno sie zwrocic. A jezdzenie do stacji obslugii to glupota bo podpiecie do kompa to koszt od 100 zł w gore a TACHOPRO 150 zł z przesylka.

Dajot - pierwszy lepszy zakład co sie zajmuje alarmami. Zrobią ci to za 20zł, maximum 50zł. Jesteś z Dąbrowy, nie daleko Gliwic. Więc zapraszam do nas jak u siebie nic takiego nie znajdziesz.
Proponuje w Panoramie Firm znaleźć zakłady zajmujące się licznikami, alarmami i elektronikom w Dąbrowie Górniczej. Zrobią ci to w 15 minut.

Tyle tylko, ze skad wiesz, ze kwitki są od twojego samochodu ?? Może dał ci ksiązke z innej bryki ?? Kurde wiesz różnice mięczy 50 tys km przebiegu a 300 tys. km widać gołym okiem. Z drugiej strony to w sumie bez sensu dodawać se kilometry ?? A tak wogóle to co on ci jeszcze usunął oprócz przebiegu ?? Bo piszesz że usunął wszystko co było możliwe tzn co ??

Cytat:
2006-08-04 21:51:42, dejot pisze:
czy istnieje mozliwosc poprzez podpiecie do kompa wprowadzenie nowego przebiegu czyli 300 tys ???