| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-05-19 14:02:56 Z tylnego trójkąta |
Andrzei Espero 1.5 GLX 16V Bielsko-Biała | 2003-05-19 14:05:23
No cóż ... Pozostaje tylko zdemontować kanapę, zamknąć się w samochodzie i poprosić kogoś, żeby z zewnątrz lał wodę na auto z jakiegoś węża. Innego sposobu nie ma, żeby się dowiedzieć gdzie przecieka |
Maciej75 Brawo 1.4 MJet Poznań | 2003-05-19 14:18:10 Zauwazyłes czy woda przenika do auta także na postoju czy tylko w czasie jazdy? |
rjsunset Daewoo Espero 1.5 16 ... Kraków | 2003-05-19 14:25:33 W czasie postoju na pewno, w czasie jazdy nie wiem ...hm a co to zmienia?? |
rjsunset Daewoo Espero 1.5 16 ... Kraków | 2003-05-19 14:37:12 To wykluczylem od razu, mam tez zamontowane nakola.... |
Maciej75 Brawo 1.4 MJet Poznań | 2003-05-19 14:39:47 To sorry, po prostu nie wynikało to jednoznacznie z pierwotnego postu. |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2003-05-19 15:34:34 Zoltar i co bylo powodem przecieku do bagaznika ?? Dzis grzebalem przy antenie (rekonesans na razie ... tylko nie mowcie zebym sie cholera zamknal w bagazniku !! |
MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2003-05-19 18:35:18 Mnie się lało do bagażnika i okazało się że po naprawie blacharskiej nie ząłożyli jednej z dwóch albo trzech uszczelek pod śruby trzymające ten tylny trójkąt szyby. po uszczelnienieu jak ręką odjął. Oczywiście w zależności w którym miejscy jest przeciek (pod którą śrubą) możłiwe jest zaciekanie pod tylną kanapę.. |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2003-05-19 21:27:56 Co do przeciekania w okolicy tylnich drzwi to u mnie była winna źle ułożona uszczelka - nie potrafię tego opisać - wszystko wyglądało OK, a mechanik podszedł i jakoś nałożył jedną na drugą - zarówno przed jak i po tym zabiegu uszczelki wyglądały dobrze... Zobacz czy ułożenie uszczelek przy drziwach z drugiej strony jest takie same..... Co do bagażnika to nie ma innego sposobu jak wejść do bagażnika, a pomocnik leje szlaufem......... |
czedu Espero 1,8 CD Pyskowice | 2003-05-19 23:14:17 Spróbuj metody grotołazów: rozpuść farby akwarele białą lub żółtą w wiadrze wody i polewaj z konewki. Powinien pokazać się ślad przecieku.
pozdr Czedu |
piotr-ek | 2003-05-20 09:16:06 A mnie się też leje do bagażnika. Woda wpływa najprawdopodobniej w oklicy świateł na klapie, gdyż zbiera się w pod światłami i w momencie otwierania klapy wylewa się do środka... ale nie chce mi się sprawdzać. |
rjsunset Daewoo Espero 1.5 16 ... Kraków | 2003-05-20 22:56:51 Piotrek przetkaj odpływy. Sa 2 przy koncu klapy kazdy i nie ma sily, zeby woda zostawala i przelewala sie przez swiatla klapy przy otwieraniu bagaznika |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2003-05-21 02:19:18 Ja miałem coś podobnego - i chyba znowu mam Pytanie numero uno ...a chodzi o tylne okienko. Zeby tam się dostać musisz zdemontować oparcie kanapy, uszczelke drzwi tylnych (inaczej nie odblokujesz metalowych spinek trzymajcych plastikową osłonkę okna. Musisz zdjąc tylną półkę, odkręcic uchwyt górny , zdjąc lampke, i już możesz zdemontować osłone okienka Po zdemontowaniu zamkij się w autku (załóż oczywiście uszczelke drzwi) i popros kogos aby lał wode w szczelinke pomiędzy dachem a tym malowanym na czarno kawałkiem blachy (pomiędzy tylną szybą a boczną) woda powina wyciekać z okolic którejś ze śrubek. zdejmij ta blaszke i okienko (uwaga delikatne plastikowe wkręty) a następnie załóż wszystko na silikon. powinno pomóc. u mnie przez ten przeciek przegniło zakole - bo woda tak fajnie ciekła że nie pojawiala się w bagazniku, ani we wnetrzu.....a wciekała w zakole.... ale zakole jest już zrobione ... (no moze nie do końca bo idzie na poprawki |
rjsunset Daewoo Espero 1.5 16 ... Kraków | 2003-05-21 11:17:54 Dzieki Tomku - sprawdze to wszystko o czym napisales...Nie sprawdzalem jeszcze zapasu i mam nadzieje, ze jednak tam nie ma wody, bo jesli to co u ciebie to jeszcze felga bedzie do poprawki. Teraz w Krakowie pada i pada od wczoraj, wiec bede mial odpowiednie warunki, aby sprawdzic, gdzie cieklo.
Nie rozumiem o co chodzi z tym hakiem i przyczepa?? pozdrawiam rjsunset |
rjsunset Daewoo Espero 1.5 16 ... Kraków | 2003-05-21 15:44:26 a moze jeszcz tak zrobic...uszczelnic jakas masa gumowa, ktora sie po prostu wleje w szczeliny miedzy dachem a "trojkatem" i moze tez przestanie sie lac...Co Wy na to? Czy to moze zly pomysl? |