Woda w drzwiach.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiecie co po głebszych ulewach ,mam w lewych drzwiach kierwcy wode. normalnie slychac az sie przelewa. Troche mam dziurawa uszczelke ale czy moze to tez byc wina nieszczelnej foli?? Czy taką folię można dostać seryjną czy trzeba się bawić w docinanie?

Pierwsze co sprawdz to odpływy z dzwi czy sa drozne a woda zawsze bedzie sie dostawac do srodka dzwi i nie ma na to rady

Przeczyść sobie otwory odpływowe na dolnych krawędziach drzwi. Woda dostaje się do drzwi, bo spływa po szybie przez uszczelkę do środka. Ja też kiedyś słyszałem chlupotanie w drzwiach i na początku nie mogłem skojarzyć o co chodzi, a jak odetkałem dziurkę (bez skojarzeń proszę ) to wyleciało chyba z pół litra wody. Zrób to jak najszybciej, bo dajesz popitkę rudej francy

Te odplywy ta uszczelka na drzwiach zatyka wiec mozesz ja wysalc na emigracje do smietnika i bedzie lepiej.

tak jest, ino potem progi sie brudza od jazdy w deszczu (te zewnetrzne) - ale mi to nie przeszkadza. mozna zamontowac jakas uszczelke do okien cieniutka w pasku i problem znika - ja zostawilem bez bo w sumie nie gryzie mnie to

Ta śmieszna uszczelka potrafi się nieźle przykleić do dzwi. Ja toto potraktowałem smarem silikonowym w spraju i pomogło. Można też ją natrzeć gliceryną techniczną.

No tak, ale uszczelka jest dwuwarstwowa i wystarczy wywalić tą część co jest pod tą główną - wygiętą. Wtedy otworki są odblokowane, a jednocześnie zostaje uszczelka "odcinająca" progi od drzwi.

fakt mnei tez progi sie brudza bo tego cholerstwa nie mam

mysle nad jakas uszczelka do okien na samym koncu drzwi - nie progu, bo nie mialoby jak sciekac.