Esperak do kasacji

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Esperak zrobił bum i nie ma co naprawiać.(cały przód rozwalony)
Mam prośbe do znawców potrzebuje kupić pożądnego ropniaka w cenie ok 25 ty co może być dobrego za tą kase ?
Zgóry dzięki.

Ostatnio na allegro widzialem ibizke 1.9 tdi do sprowadzenia z francji z uszkodzonym bokiem (przerysowany dosc poteznie) jezdna, 130 koni koles zarzekal sie ze prosta buda i ze nie chce zadnej zaliczki a chcial za nia ledwo 16tys. zl. wywalona jedna boczna podszka. za 25tys mzoesz kupic omege z silnikiem 2.5tds badz jakies bmw 2.5tds to sa dobre silniki trzepia duze przebiegi ale rakietami nie sa. Mozesz tez psozukac meganki 1.9 dti.

2.5 tds sa dobre poki nie dosiegnie ich jedna z ich typowych awarii - padnie glowica albo pompa (poszukaj na allegro hasla problemy z odpalaniem bmw - ale to niestety nie rozwiazuje problemu i po pewnym czasie i tak trzeba robic pompe a to wydatek kilku tysiecy). oczywiscie przy kupnie takiego autka trzeba je dobrze przetestowac czyli sprawdzic czy dobrze pali zarowno zimne jak i po porzadnym zagrzaniu aby sie nie wpakowac na mine.

[ wiadomość edytowana przez: Zzzz dnia 2006-08-04 18:53:38 ]

Z tego co ja czytałem na tutejszym forum BMW to nie polecają tych silników 2.5 tds. Nowsze 1.9 TDI są drogie w naprawie... hmmm wogóle TDI są droższe w naprawie, ale polecam ten silnik. W małej Ibizie powinien się nieźle sprawować już 90 konny a im więcej koników tym lepiej

A tak nawiasem mówiąc to wczoraj i mnie trafiło się małe bum. Najpierw gość chciał mnie zepchnąć do rowu kiedy go wyprzedzałem a on nie patrząc w lusterka też zaczął wyprzedzać. No a po jakichś 15 kilometrach w końcu mu się udało. Ten sam bałwan wjechał mi w tyłek. Całe szczęście, że z lenistwa nie mam wyczepionego haka i mnie tylko zdarł kawałeczek lakieru z haka. Za to on (Fiat Punto II) przedni zderzak doszczętnie połamany, dziurawa chłodnica i maska silnika do porządnego klepania.
W zasadzie mogłem mu odpuścić ze względu na brak jakichkolwiek zniszczeń w moim aucie, ale był tak bezczelny, że wezwałem policję żeby dostał mandat i puncików trochę. Wyzywał mnie, że mam ABS to jestem mądry, że on nie ma, że ja za mocno zahamowałem, że pewnie jestem teraz z siebie zadowolony kiedy on dostał mandat. No myślałem, że gnojowi zaraz nastrzelam jeszcze przy policjantach po pysku!!! Ale o tym, że chwilę wcześniej przejechał przez przejazd kolejowy lekko ze 100 km/h, mało nie wybijając głową dziury w dachu, to zapomniał tak mu się spieszyło. Ulewa, droga śliska... ehhhhhh
Całe szczęście, że w domku czekała moja niunia i wiedziała jak mnie pocieszyć

jest do kupienia vectra 2,2 tdi dobrze wypasiona ,gośc przywićzł ją z francji ,przebieg 110000tys stan wizualny b dobrycena po opłatach 25500 co wy na to brać?

Tdi to w oplach nie ma Opel ma dti. Ktory to rok ? Jesli to vectra C to ja bym nie kupowal, wali sie ten silnik strasznie, pompa wtryski turbina :/ i lelektronika. jak z francji to dobrze obejrzyj bo oni maja strasznie poobijane te samochody

Zgadza się DTI 2,2 rok2000 XII

mój szef ma vectre C 2004 rok 60 tys przebiegu, a sypie się chopinka po trzech królach...
częścieja ja go do warsztatu ciągam niz mnie ciągają... zwniosek:
zamiast Vectry ku espero
jeszcze ci sporo kasy na naprawy zostanie