Tapicerka drzwiowa MK5 - czy i z jakich innych aut pasuje?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanie jak w temacie. chciałbym zmienic kształt tych boczków. i pada pytanie - z jakiego auta, nawet po modyfikacjach, tapicerka pasuje do MK5 HB 4D? najbardziej bym sie ucieszyl gdybyscie powiedzieli ze z mk7... (chodzi o sam kształt drzwi, reszta to nie problem :] )

i nie mowcie ze mk6 bo to wiem ;P

z mk6??

ciezko zeby nie pasowala skoro jest identyczna ;P a inne?
w sumie mk7 tak wyglada jakby miala pasowac tylko inny kształ klamki i inny uchwyt do zamykania, ale to nie problem...

up

mysle ze z mk7 podejdzie... ogladalem foto i chyba przypasi
powiem szczerze, ze pomysł ciekawy podales

moze ma ktos zbedna tpicerke mk7 w krakowie ?:>
spróbowalbym przekładke

na pewno by trzeba cos kombinowac z klamkami itd. ale mysle ze to to wykonalne...

I wreszcie bede mogl miec swoja wymarzona tapicerke z bialej skóry... ^^ ;P

widzialem na allegro cabrio mk5 i mialo boczki z przodu od mk7 i jakos to dzialalo, w koncu drzwi sa takie same, trzeba tylko wymienic klamke i bedzie jak ta lala...

swoja droga ja juz dawno o tym myslalem, ale dopuki nie zalorze elektrycznych szybek to nie bede zmienial tapicerki...

[ wiadomość edytowana przez: zenq dnia 2006-08-09 00:02:40 ]

post do usuniecia

[ wiadomość edytowana przez: MARCINZ dnia 2006-08-09 21:08:57 ]

[ wiadomość edytowana przez: MARCINZ dnia 2006-08-09 21:09:22 ]

a czy w mk5 po sciagnieciu tapicerki z drzwi tez wystaje taka blaszka? bo w mk7 wystaje, jest ona w miejscu w którym jest uchwyt do zamykania drzwi.. i przykreca sie di niej boczek w miejscu uchwytu.

Cytat:
2006-08-09 21:23:07, fryszard pisze:
a czy w mk5 po sciagnieciu tapicerki z drzwi tez wystaje taka blaszka? bo w mk7 wystaje, jest ona w miejscu w którym jest uchwyt do zamykania drzwi.. i przykreca sie di niej boczek w miejscu uchwytu.

nie ma. jest tylko miejsce do przykrecenia obudowy klamki.

to może by tak od razu tez wymienic konsole z mk7 ? chociaz niewiem czemu ale z mk6 mi si ebardziej podoba! A z boczkami to trzebaby coś pomyślec z mocowaniem klamki do blachy drzwi, i czy otwory w drzwiach pokrywaja sie z ttymi od mk5? mówie o otworach wewnątrz które można np wygłuszać matą, bo klamke to idzie przerobić tam idzie linka a potem do centralnego. troche włukna szklanego i bedzie działać. POZDRO