No i po zlocie :D - 4 Maja 2003

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No Apnowie niestety sie nie popisaliscie, nie bylo parkingu tylko esperaków ani nawet 20% skladu klubu

Byla tylko Warszawa
Zlot na Bemowie Tuning.pl sie nie odbyl... ale i tak bylo sympatycznie

Mi sie podobalo niestety wiec napisze jutro albo dzis wieczorem, czekam na wasze opinie

Łukasz dawaj zdjecia nie moge sie doczekac
no i szczegolnie tez moim esperakiem

Pozdrawiam
Lasombra (imperator, cenzor i morderca niewinnych postów)

Może byś jako imperator moderator podał listę uczestników... ...

A dodam jeszcze że na koniec jak już wyjeźdżaliśmy to przyjechał Lego i Armani i musze powiedzieć że te ślady Małysza wcale tak odrzucająco nie wyglądają... szkoda że musieliśmy już lecieć.. ale małżonka się niepokoiła...

Ano właśnie - te małżonki...,
żałuję, że nie doczekałem się na Armaniego
może następnym razem .

Jesli chodzi o lites uczestnikow:
Łukasz Gajer
Tomek Mydłowski
Lego
Lasombra
qbaj
Maciek GT
KeyJey
Carbol
Piotr
Łukasz
przez chwile jakis nie zrzeszony

Czyli nie za duzo ale zawsze cos

Mi ogólnie zlocik się bardzo podobał, chociaż organizacja tego całego przezdsięwzięcia była poniżej krytyki...
...mam nadzieję że na zlot w czerwcu w Rudnikach zorganizujemy się jakoś lepiej
...a co do fotek, to zrobiłem ich w sumie 150 i wszystkie są udane - ale na moją stronkę wżucę tylko te najlepsze

Każdemu uczestnikowi który był na zlocie, wyślę osobiście mailem zdjęcia tylko jego fury w oryginalnych rozmiarach 1024x768, bo fotki wżucone na net oczywiście z wiadomych względów będą pomniejszone...

Ale trzeba powiedzieć jedno...., był to pierwszy zlot na którym nie padało!!!
Cała reszta też było OK no i dzisiaj mimo problemów technicznych auta (uszczelka pod głowicą i dymienie silnika) na trójce wciągnąłem Tomka nienajszybszego..

gdzie wciągnąłem te 5 cm nazywasz wciągnieciem

...a tak na marginesie to mój stał 3 dni na kobyłkach z odłączonym akumulatorem...komputer się zresetował i tyle

......zapraszam na ponowny wyścig za 2 tygodnie

Tak tak, tłumacz się, aż żes się kiwał do przodu jak na trójce zacząłem Cię wciągać że aż miło.... nic ni nie pomoże a tylko może być gorzej. Jak naprawię auto i wsadzę taki sam kolektor jaki Ty masz to będzie moje spalinki wąchał.
Dodam jeszcze że miałem paliwka prawie pod korek....

Mój brat nagrał wasz wyścig na kamerkę, i dziś kilkakrotnie oglądaliśmy ten pojedynek, i ewidentnie widać jak na począku Tomek wychodzi na prowadzenie, a następnie idealnie się wyrównujecie !!!

Szkoda ,że nie byłem , ale praca praca

Cytat:
2003-05-05 00:20:15, ŁUKASZ_GAJER pisze:
Mój brat nagrał wasz wyścig na kamerkę, i dziś kilkakrotnie oglądaliśmy ten pojedynek, i ewidentnie widać jak na począku Tomek wychodzi na prowadzenie, a następnie idealnie się wyrównujecie !!!

Tomek lepiej wystartował, poza tym on waży max 55kg , w zbiorniku miał opary czyli w sumie min. 50-80 kg lżej...że o usterkach technicznych swojego auta nie wspomnę.. dlatego dopiero na trójce zacząłem go dochodzić i przechodzić...
Łukasz Ty stałes w połowie odcinka, natomiast najciekawszy widok był w drugiej połowie bliżej konca..

a więc tak...waże 67kg
paliwa miałem ok 0,5 baku
komputer był zresetowany i samochodzik (mam nadzieje) chwilowo przestał jeździć
odnośnie lepszego startowania - nie pamitasz wykresów - mój jest wyższy o jakieś 10% od sameo początku do ok 3 tys obr dlatego mój lepiej startuje

i pod sam koniec zdjąłem noge z gazu

Troche jestem zły bo myślałem ze wciągne Cie na długość lub dwie....nie udało się trudno... zapraszam na ponowny wyscig za mniej więcej dwa tygodnie

...ps...gdyby mój miał tyle przeróbek co Twoj esperak....to nie śgigał bym się teraz z innym esperakiem ...a z kadettem Daniela

Cytat:
Zlot na Bemowie Tuning.pl sie nie odbyl...

A to niespodzianka
Jeszcze niedawno zaglądałem do KALENDARZA Tuning.pl i "stało jak byk", że organizatorem zlotu jest tuning.pl. Ale teraz już tego wpisu nie ma ...
Ciekawe co się stanie z z terminem 14 czerwca w Rudnikach ?
Czyżby Tuning Cup miał się skończyć ?
A może na Bemowie podano jakieś wyjaśnienie na ten temat ?

Straszna kisza ostatni z tym TUNING.PL
Najpierw odwołali TuningCup w Rudnikach 1Maja, a teraz nie dość że nie zrobili Zlotu na Bemowie (który zapowiadali w swoim kalendarium) to nawet nikogo nie uprzedzili !!! - non-stop jakieś stuningowane fury podjeżdżały pod bramy lotniska i pytali się co jest grane lub zawracali...

Miejmy nadzieję że nie zrobią nas tak w konia w Rudnikach w czerwcu! -że pojedziemy tam taki kawał z Wawy w kilka Esperaków i zastaniemy puste pola

Do Tomka (Najszybszego ): piszesz, że za 2 tygodnie będziesz lepszy od Maćka, bo teraz miałeś zresetowany komputer; Powiedz mi co zrobisz w tej sprawie?? Jak ustawisz komputer? Może się sam ustawia? Chciałbym znać tą sprawę i jeszcze jedno: ile dni musi być odłączona "bateria" żeby się komp zrestetował??

ok. 20 min, a tak naprawdę to wystarczy chyba pół minuty

Czegoś tu nie rozumiem - zazwyczaj samochód po zresetowaniu kompa ciągnie lepiej niż po "ułożeniu się" mapy......

Cytat:
2003-05-06 08:47:03, -JACO- pisze:
ok. 20 min, a tak naprawdę to wystarczy chyba pół minuty

Czegoś tu nie rozumiem - zazwyczaj samochód po zresetowaniu kompa ciągnie lepiej niż po "ułożeniu się" mapy......

A no właśnie.... też tak myśle że reset pomaga. Poza tym komputer wprowadza swoje mapy korekcyjne na bieżąco i tak naprawde wystarczy kilka razy wyłączyć i włączyć stacyjkę i komp jest już od nowa dostosowany do auta...
Tomek teraz szuka wyjaśnienia dla swojej klęski...

Ej! Spokojnie! Tzn po resecie komputera nie muszę poczekać aż autko na wolnych obrotach pochodzi sobie do pierwszego włączenia wentylatora? Mogę odrazu śmigać? A tamto to jakiś mit? Proszę mi to wytłumaczyć łopatologicznie!

qurcze nie denerwujcie mnie

PO pierwsze!

zresetowany komputer przywraca ustawienia fabryczne - a ja mam dość cięzką noge - i potrafie go nauczyć jeździć szybciej.
Nie wiem na czym to polega - ale jak przedmucham autko na trasie AK z prędkością ponad 200 - to zaczyna śmigać jak szalony.

o co chodzi nie wiem - może komputer dopasowuje się do "specyficznych" warunków pracy.

PO drugie!

moje espero jest całkowicie seryjnym autkiem więc dziwie się skąd ta radość z wyprzedzenia o 5cm

PO trzecie!

ścigneliśmy się tylko raz ....

Po czwarte!

za dwa tygodnie bedzie wszystko jasne ...ew. wtedy zmienie podpis ale po 3 przejazdach minimum

i PO piąte! - mam przejechane 10 tys km i zaraz będe robił przegląd - czyli filtr powietrza olei itd....

........i już na koniec ......ja sięnie tłumacze ....ja stwierdzam fakty