Krzywa kierownica

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
robilem geometrie pare razy w escorcie bo wciaz byla krzywa kierownica i 1-3 cm może, jak mialem prosto kierownice sciagalo mnie troszke na prawy bok , caly czas jezdzilem do mechanika ze zle geometrie ustawil , az w koncu po 4 x ustawil poprawnie ale dalej cos sciaga .
Wsiadlem do focusa od brata i doslownie tak samo ma jak ja , a auto bylo jego ostatnio na przegladzie takim ogolnym .

Czego to moze byc wina ze tak sciaga na bok skoro jest kierownica prosto .

jedz do warsztatu jeszcze raz i popros o wyrownanie tego skrzywienia na drazkach kierowniczych.

a gdzie sa te drazki kierownicze ?
czy one sa kolo kół ? bo on tam cos stukal i przykrecał

Cytat:
2006-08-09 15:00:18, didoxxl pisze:
a gdzie sa te drazki kierownicze ? czy one sa kolo kół ? bo on tam cos stukal i przykrecał

tak. proponuje zmiane warsztatu w takim razie..

wahacze do robienia

Mam podobny problem i pytanie czy pod klaksonem nie ma nakrętki mocującej kierownicę? Możnaby samą kierownicę ustawić prosto.

Cytat:
2006-08-09 18:02:53, abraham2ooo pisze:
Mam podobny problem i pytanie czy pod klaksonem nie ma nakrętki mocującej kierownicę? Możnaby samą kierownicę ustawić prosto.

Jest tam śruba, można ją odkręcić ale przestawienie kierownicy niewiele pomoże bo Henry Ford zaprojektował sześciokąt na kolumnie kierowniczej a nie wieloklin. Podejrzewam że po obróceniu będzie skrzywiona w drugą stronę

U mnie jest to samo - a co dziwne, tylko na letnich oponkach. Bo na zimowych śmiga prościutko... Dwa razy przekładałem w te i z powrotem, żeby się upewnić. Podejrzewam, że to drążki kierownicze....